Nogomet

Bišćan: 'Moramo biti realni, rezultat je jako dobar, osjećaj je da možemo otići tamo i izboriti taj Euro'

Mihaela Bradovski • petak, 23.09.2022.
Bišćan: 'Moramo biti realni, rezultat je jako dobar, osjećaj je da možemo otići tamo i izboriti taj Euro'
Foto: FaH

Dugo se upozoravalo na dansku kvalitetu, a danas se na travnjaku jako dobro vidjelo koliko je ovo kvalitetna momčad. Hrvatska je ipak uspjela doći do male prednosti i u Vejleu će se boriti za plasman na Europsko prvenstvo do 21 godine...

Iza Hrvatske je teška utakmica i velika borba te izborena pobjeda 2:1. U Danskoj će biti teško, ali Igor Bišćan vjeruje da Hrvatska ima dobre šanse za prolaz.

"Jako zahtjevna utakmica, bili smo prisiljeni biti u bloku dobar dio susreta. Jako smo dobro otvorili, poveli, dobro djelovali, uspjeli postići i drugi zgoditak i odvesti utakmicu tamo gdje smo samo mogli priželjkivati. Ali Danci su baš kvalitetni, stalno pritišću, imaju neke automatizme u igri koje koriste, uporni su u tome i ne daju protivniku da diše već je prisiljen brzo igrati i brzo misliti. Ne daju vremena da se spoje dva, tri pasa, da se uhvati zrak. Primili smo gol iz jedne krivo udarene lopte, u šesnaestercu nismo bili gusti dovoljno, rezolutni da to raščistimo. Sve u svemu, moramo biti realni, rezultat je jako dobar. Osjećaj je da možemo otići tamo i izboriti taj Euro."

Uzvrat će biti jako težak.

"Vidjeli smo koliko je Danska ozbiljan protivnik i nije slučajno da su u svojoj skupini samo zahvaljujući gol razlici ostali iza Belgije koja je fenomenalna momčad. Prvi put su sada primili dva gola i stvarno su jako tvrdi, čvrsti i čeka nas jako težak zadatak u uzvratu."

U ovim kvalifikacijama Bišćan nije zadovoljan samo s prvim poluvremenom protiv Fimnske kod kuće.

"Dečki su od prvog dana kvalifikacija pokazali zavidnu, ili dovoljnu, razinu karaktera i mentaliteta da jednostavno moramo vjerovati da će to pokazati i tamo. Rezultat će ovisiti i o nizu drugih stvari, ali puno toga smo prošli, bili smo stvarno dobri u početku kvalifikacija pa smo malo sami sebi zakomplicirali život. Pa smo na stvarno šokantan način prošli kako smo prošli, i osim onog poluvremena s Finskom, kada nismo bili ni blizu onog što smo inače pokazivali, ovo sve drugo teško im se bilo što može zamjeriti po pitanju pristupa."

Michele Šego odradio je fantastično svoj dio posla, Bišćan je htio u igri i Biuka pa ga je stavio u sredinu.

"Htio sam ga imati u igri, a Šego je stvarno bio dobar na svojoj poziciji. Očekivao sam da će i on pasti jer je stvarno odradio lavovski dio posla u sprječavanju njihovih napada po toj strani na kojoj su stvarno jako kvalitetni s tim ofenzivnim bočnim i s tim Isaksenom koji danas pokazao previše, ali vjerujte mi čovjek je radio razliku čitave kvalifikacije, igrač koji je nedavno sam pobijedio Lazio s dva gola. Tu smo se koncentrirali na to da zatvorimo tu stranu što je on odradio fenomenalno i iz tog sam razloga Stipu odlučio staviti u sredinu što je on u par navrata iskoristio jako dobro"

U Vejleu Bišćan očekuje dosta sličnu utakmicu.

"Sigurno da ćemo ovu utakmicu dobro izanalizirati, dobro nam je iskustvo, ali neće se igrati puno drugačija utakmica u Danskoj. Rezultat je takav da nam omogućuje da ne moramo srljati i previše riskirati, ali nas čeka pakleni posao, protivnik koji od prve do zadnje minute igra u visokom tempu, koji pritišće, koji ima kvalitetu. To će biti kao i ova, prava borbena, ratnička utakmica, na kraju krajeva ulog je jako velik i ništa drugo niti nije za očekivati."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!