Košarka

Golemac odbio Hrvatsku: 'Nisam još dovoljno iskusan da bih radio na dvije strane'

Branimir Korać • subota, 24.09.2022.
Golemac odbio Hrvatsku: 'Nisam još dovoljno iskusan da bih radio na dvije strane'

Jurica Golemac neće sjediti na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije. Hrvatski stručnjak potvrdio je kako neće biti u konkurenciji za novog hrvatskog izbornika...

Eksperiment s Damirom Mulaomerovićem ipak nije uspio, Hrvatska nije prošla u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i nije napravila iskorak na Europskom prvenstvu te je Mulaomerović sam rekao kako vjerojatno više neće biti izbornik.

Ubrzo je Savez napustio i Stojko Vranković koji je obnašao ulogu predsjednika Saveza, prije toga raspušten je i Stručni savjet, a u Savez na funkciju sportskog direktora dolazi Aco Petrović.

Acin prvi zadatak bit će izabrati novog izbornika A reprezentacije i to pod hitno s obzirom da se uskoro nastavljaju i pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo. Jedan od kandidata očito je bio i Jurica Golemac koji je potvrdio kako je takvo što odbio.

"Svakako je lijepo dobiti takav poziv, ali ja nisam tip trenera koji bi sjedio na dvije stolice. Ne bih bio na sto posto ni ovdje ni tamo. Nisam još dovoljno iskusan za to", istaknuo je Golemac za Val 202 RTV Slovenije.

Golemac nastavlja s poslom u Cedeviti Olimpiji s kojom je jučer lakoćom osvojio Superkup visokom pobjedom protiv Heliosa 112:85.

FOTO: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!