Košarka

Mulaomerović: 'Bilo bi sjajno ući u grupnu fazu, ali bit će jako teško'

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 26.09.2022.
Mulaomerović: 'Bilo bi sjajno ući u grupnu fazu, ali bit će jako teško'

Cedevita Junior pokušat će na turniru u Litvi izboriti ulazak u grupnu fazu FIBA Europe Cupa. Prvi protivnik bit će joj Kalev/Cramo...

Cedevita Junior sutra, 27. rujna protiv Kalev/Crama u Jonavi otvara kvalifikacije za FIBA Europe Cup. Momčad Damira Mulaomerovića se nalazi na kvalifikacijskom turniru B s domaćinom Cbet Jonavom (Litva), Kalev/Cramom (Estonia), SCM U Craiovom (Rumunjska), Kapfenberg Bullsima (Austrija) i KB Prištinom (Kosovo). Cedevita Junior će svoju prvu utakmicu odigrati protiv Kalev/Crama sutra u 17 sati u Jonavos Sporto Areni, prijenos utakmice će biti na YouTube kanalu Fibe. Kruno Simon će se ekipi priključiti tek nakon kvalifikacijskog turnira.

IGRAČI KOJI SU OTPUTOVALI:
Pavle Marčinković
Emir Šabić
Markus Lončar
Vito Kučić
Saša Ciani
Petar Ogrizović
Ivan Vrgoč
Jakov Mustapić
Sandro Rašić
Josip Batinić
Renato Serdarušić

"Za nas je privilegija što smo na ovom turniru jer je ovo neko novo iskustvo za naše mlade igrače, nagrada za ono što smo prošle sezone napravili. Za prvu utakmicu smo možda izvukli najtežeg protivnika, iako sve su ekipe dobre. Ekipa će dati sve od sebe, dečki su dobro trenirali, ovo je sada prilika da se pokažu u dobrom svjetlu, ipak je ovo međunarodna scena. Meni je najvažnije da odigramo dobru utakmicu i da vidimo koliko možemo dogurati. Bilo bi sjajno, ali će biti teško plasirati se u grupnu fazu FIBA Europe Cup," najavio je turnir trener Damir Mulaomerović.

Kalev/Cramo je prvi protivnik, teška utakmica protiv nekadašnjeg člana VTB lige.

"Bit će teško sigurno protiv Kaleva. Mi nemamo iskustvo igranja protiv ekipe tog nivoa, to su igrači koji su igrali na visokoj razini. Kalev je jako nezgodan, igra jako dobru košarku, ima dobre igrače koji su dobri šuteri. Ima i individualnu momčadsku kvalitetu. Bit će teško, ali mislim da ćemo biti motivirani da napravimo što bolji posao i da pokušamo pobijediti. Najvažnije kad si mlad da daješ sve od sebe i da imaš neki motiv da se pokažeš u dobrom svjetlu. Imat ćemo još jedan trening da se spremimo, teško je kada imaš utakmicu dan za danom, to je na neki način nezgodno, ali tako je svima," rekao je Damir Mulaomerović.

Hrvatski reprezentativac, Pavle Marčinković, ima iskustva na višem europskom nivou.

"Sigurno nam neće biti lagano u prvoj utakmici. Kalev je dobra ekipa, sastavljena na visokoj razini s dobrim igračima. Nama je ovo novo iskustvo, želim da ekipa iskoristi ovu priliku i da budemo što bolji na parketu. Mlada smo ekipa tako da će ovo dobro doći našoj momčadi, ovo nam je prilika da se dokažemo da smo dobar sastav i da nam ovo daje samopouzdanje za cijelu sezonu," istaknuo je Pavle Marčinković.

AUTOR: Cedevita Junior

FOTO: Cedevita Junior

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!