Košarka

Irving otkrio da je izgubio veliki ugovor jer se nije cijepio

Matej Kačan • utorak, 27.09.2022.
Irving otkrio da je izgubio veliki ugovor jer se nije cijepio
Foto: EPA

Kyrie Irving prošle je sezone podigao dosta prašine svojim stavom da se ne želi cijepiti prtiv Covida, a otkrio je da je zbog toga izgubio i veliki ugovor...

Bek Brooklyn Netsa Kyrie Irving prošle je sezone bio u središtu duže drame i skandala zbog toga što se nije htio cijepiti protiv koronavirusa. Zbog toga je prvi dio sezone bio van pogona, a kasnije je igrao samo gostujuće utakmice.

Naime, u New Yorku je bilo zabranjeno igranje i ulazak na teren necijepljenim osobama pa je Irving odigrao jao mali fond utakmica. No, osim toga, Irving je otkrio da je i ostao bez velikog novog ugovora.

"Odrekao sam se četiri godine, 100 i nešto milijuna dolara jer sam se odlučio ne cijepiti. Odluka je bila, uzmi ugovor i cijepi s ili ostani necijepljen uz razinu nesigurnosti oko budućnosti, toga hoću li ostati u ligi i ekipi. Tako da sam se nosio s pravim posljedicama svoje odluke", priznao je.

Ipak zasad više nema ograničenja oko cijepljenja za novu sezonu, a Irving je na ljeto iskoristio opciju za zadnju godinu ugovora vrijednu 36 i po milijuna dolara. Premda misli da su mu Netsi tad postavili ultimatum, svejedno se nada dogovaranju novog ugovora.

"Trebali smo sve to imati dogovoreno prije kampa prošle sezone. No, nije se dogodilo zbog mog statusa cijepljenosti. Razumio sam odluku, ali bilo je to teško progutati", rekao je:

"Razumio sam sve njihove argumente, poštovao sam to, ali nisam cijenio to da moje odbijanje cijepljenja odjednom postaje stigma, kao da ne želim igrati ili da želim biti glas onih koji su bez glasa. Nije bila stvar u tome, nego u tome da stojim za nešto veće od mene", kazao je Irving.

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!