Nogomet

Štimcu visok poraz protiv Vijetnama, Kostarika do preokreta u sudačkoj nadoknadi

Branimir Korać • utorak, 27.09.2022.
Štimcu visok poraz protiv Vijetnama, Kostarika do preokreta u sudačkoj nadoknadi
Foto: FaH

U nizu prijateljskih utakmica koji su odigrani danas, ističe se poraz Igora Štimca s Indijom protiv Vijetnama te pobjeda Kostarike s dva gola u sudačkoj nadoknadi porotiv Uzbekistana...

Kostarika je bila na rubu poraza protiv Uzbekistana što i nije baš krasna vijest za Ticose uoči Svjetskog prvenstva. Međutim u sudačkoj nadoknadi Kostarika je napravila preokret i slavila s 2:1.

Poveo je Uzbekistan golom Rominog igrača Eldara Šomurodova i vodio je sve do 92. minute kada je Anthony Hernandez izjednačio, a dvije minute kasnije Kendall Waston zabija za preokret i pobjedu.

Južna Koreja je u Seoulu ugostila Kamerun i upisala tijesnu pobjedu 1:0. U ravnopravnom dvoboju jedini pogodak pao je u 35. minuti kada je loptu u mrežu poslao najbolji domaći igrač Son Heung-Min.

Pobjednika nije bilo u Düsseldorfu gdje su se susreli Japan i Ekvador, a Južnoamerikanci su bili bliži pobjedi. Imali su više prilika, a u 83. minuti i neiskorišteni kazneni udarac koji je propustio realizirati Enner Valencia.

Igor Štimac upisao je novi poraz, ovaj put s Indijom je igrao protiv Vijetnama i visoko izgubio 3:0. Vijetnamci su dobro koristili svoje prilike, realno imaju i kvalitetniju reprezentaciju i ovakav ishod ne čudi.

Prijateljske utakmice:
Uzbekistan - Kostarika 1:2
Južna Koreja - Kamerun 1:0
Japan - Ekvador 0:0
Vijetnam - Indija 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!