Košarka

Mulaomerović: 'Poraz protiv Kaleva nam je pokazao na koju razinu se moramo podići'

Branimir Korać • srijeda, 28.09.2022.
Mulaomerović: 'Poraz protiv Kaleva nam je pokazao na koju razinu se moramo podići'

Hrvatska je ekspresno ostala bez jedinog predstavnika u europskoj košarci ove sezone. Cedevita Junior već na startu kvalifikacija FIBA Europe Cupa poražena je od Kaleva...

Damir Mulaomerović nakon poraza od Kaleva 93:73 priznao je kako su Estonci znatno kvalitetnija momčad i da su zasluženo slavili.

"Vidjela se razlika u kvaliteti, mi smo se do sredine druge četvrtine dobro držali. U prvim rotacijama nam je Kalev/Cramo napravio seriju 15:5 i tu su se odlijepili. Znali smo da je to sjajna šuterska ekipa, vidjelo se da je to razina iznad nas. Drago mi je što su igrači osjetili tu čvrstoću. Ovo nam je pokazalo na koju razinu se moramo dići, trebamo još puno trenirati da bi se došlo do što bolje forme. Mislim da su bili jači i brži od nas što je na kraju presudilo. Za naše momke ovo je veliko iskustvo."

Emir Šabić crnu rupu iz druge dionice vidio je kao ključnu u preokretu Kaleva i bijegu do pobjede.

"Dobro smo otvorili, imali smo vodstvo 25:21, imali smo kontrolu nad utakmicom, onda kasnije par izgubljenih lopti u napadu i njihove kontre što je preokrenulo susret. Jednostavno ta crna rupa u drugoj četvrtini nas je i koštala pobjede. U drugom poluvremenu Kalev/Cramo nije promašivao, to je takva ekipa gdje su svi šuteri. Osjetili smo ekipu koja je prošle godine igrala VTB ligu i srušila CSKA, osjetili smo na koji nivo se moramo podići. Ovo je odlično iskustvo za mladu ekipu kao što smo mi, nadam se da će nam ovo pomoći u nastavku sezone."

FOTO: KK CEDVITA JUNIOR/JOSIP BEGONJA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dinko Bilich03.10.2022. u 05:06
    ohandza>benzema. bez zezancije,na forumu jednome čovjek koji vodi ozbiljan restaurant u zagrebu i stolnoteniski je mag,a uživao je punu podršku svojim specifičnim i britkim stilom, to je argumentirao prije 4-5 godina i nije nailazio na kritike,kamoli šta drugo.
    Dinko Bilich
  • tapiros28.09.2022. u 10:52
    Kako se dignuti na tu razinu kad nemate kvalitetu za nju? To je kao da u Dinamu kažu da se moraju dignuti na kvalitetu Reala. Ali Real ima Mordića, Benzemu ... kog ti imaš?
    tapiros