Nogomet

Formirani šeširi kvalifikacija za sljedeći EURO, Englezi i Francuzi prijete iz druge skupine

Matej Kačan • srijeda, 28.09.2022.
Formirani šeširi kvalifikacija za sljedeći EURO, Englezi i Francuzi prijete iz druge skupine
Foto: EPA

Jakosne skupine za ždrijeb kvalifikacija za sljedeći EURO formirale su se preko rezultata u Ligi nacija pa su dost promiješane i iz nižih skupina prijete jake momčadi...

Liga nacija je završila sa svojim natjecanjem po skupinama i time su formirani šeširi za ždrijeb kvalifikacija za sljedeći EURO koji se 2024. igra u Njemačkoj.

Hrvatska će na ždrijebu 9. listopada biti dio prve jakosne skupine s Nizozemskom, Italijom, Španjolskom, Danskom, Portugalom, Belgijom, Mađarskom, Švicarskom i Poljskom.

Te ekipe ne mogu u skupinu s Vatrenima, ali loš rezultat u Ligi nacija u drugi je šešir gurnuo svjetske prvake Francuze i europske viceprvake Engleze koji sad prijete kao momčadi koje nitko ne želi izvući.

U drugom šeširu su i Srbija i BiH, a u treći su pale neke jako neugodne ekipe poput Ukrajine, Norveške ili Švedske. I u četvrtom ima neugodnih imena, tu su Turska, Grčka, Gruzija i ostale.

Tako se po ždrijebu može dogoditi jako teška skupina s Englezima, Norvežanima i Grcima, ali i neke dosta ugodne skupine jer u drugom šeširu su Izrael, Finska, a u trećem Albanija, Armenija, Crna Gora...

FOTO: EPA/Mohammed Badra

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis28.09.2022. u 15:24
    protivno je točno: britanci su jako poželjna momčad jer su po kvaliteti slabiji od ostalih u drugoj jakosnoj skupini. napuhani su od strane otočkih medija, no bez podloge.
    cameosis