Tenis

Prva nositeljica jedina trebala tri seta za prolaz u polufinale Parme

Mihaela Bradovski • četvrtak, 29.09.2022.
Prva nositeljica jedina trebala tri seta za prolaz u polufinale Parme
Foto: EPA

Poznate su sve polufinalistice WTA turnira u Parmi. Prolaz su izborile prva i šesta nositeljica Maria Sakkari i Ana Bogdan, a ispala je treća nositeljica Irina Begu...

Prva nositeljica turnira u Parmi, Grkinja Maria Sakkari, jedina je trebala tri seta za prolaz u polufinale. Sakkari je "prespavala" prvi set i glatko ga izgubila sa 6:2 da bi u nastavku meča došla do preokreta. U trećem setu bila je u problemima, gubila je 3:1 da bi nakon toga napravila preokret i stigla do pobjede.

Najbolja Egipćanka Mayar Sherif u dva seta svladala je Lauren Davis. Problema je bila u prvom setu gdje je Davis bila posve ravnopravna, ali nakon toga sve je bilo u znaku Sherif koja odnosi pobjedu.

Jasmine Paolini prije dva mjeseca pregazila je Danku Kovinić s dva puta po 6:1, ali sada joj je Kovinić uzvratila. Crnogorka je ušla u polufinale pobjedom 6:4, 6:4 iako je imala tek 44 posto ubačaja prvog servisa te dopustila Paolini čak 13 break lopti.

U rumunjskom dvoboju Ana Bogdan u dva seta svladala je Irinu Begu. Begu je imala dvije set lopte, vodila 6:4 u tie-breaku drugog seta, ali Bogdan se spasila i izborila prolaz u polufinale.

WTA Parma, četvrtfinale:
Maria Sakkari (Grčka, 1) - Marina Zanevska (Belgija) 2:6, 6:4, 6:4
Mayar Sherif (Egipat) - Lauren Davis (SAD) 7:6,(2), 6:3
Danka Kovinić (Crna Gora) - Jasmine Paolini (Italija) 6:4, 6:4
Ana Bogdan (Rumunjska, 6) - Irina Begu (Rumunjska, 3) 6:2, 7:6(6)

WTA Parma, polufinale:
Sakkari - Kovinić
Bogdan - Sherif

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!