Vodeni sportovi

Mirela Kardašević bez nastupa na Svjetskom prvenstvu iako je postavila novi svjetski rekord

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 30.09.2022.
Mirela Kardašević bez nastupa na Svjetskom prvenstvu iako je postavila novi svjetski rekord

Mirela Kardašević postavila je novi svjetski rekord, a Hrvatski ronilački savez nije ju prijavio na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 1. do 8. listopada...

Na Svjetskom kupu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević zauzela je prvo mjesto i ispisala povijest ronjenja. U disciplini CNF (bez peraja) sa zaronom od 75 metra postavila je novi svjetski rekord te tako postala prva žena u povijesti koja je osvojila zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord na dubinskom i bazenskom svjetskom prvenstvu.

"Ovo je moj prvi svjetski rekord u dubini tako da sam izrazito ponosna i jako emotivna. S ponosom mogu reći da sam jedina osoba u Hrvatskoj koja drži svjetski rekord i u dubini i u bazenu te isto tako jedina žena u svijetu koja drži svjetske rekorde u bazenu i u dubini", rekla je Mirela Kardašević.

Hrvatski ronilački savez, našu najuspješniju sportašicu u ronjenju na dah nije uvrstio u nacionalnu reprezentaciju za nadolazeće svjetsko prvenstvo, pa je Mirela poslala dopis Savezu s ovim rezultatom te informacijom kako još danas to stignu napraviti jer je u interesu Hrvatske da nastupa na Svjetskom prvenstvu gdje je ujedno kandidat za zlatnu medalju. Nažalost, povratnu informaciju još nije dobila.

Mirela je jedna od rijetkih ronioca koji se natječu u bazenu i u dubini, pa je ovaj uspjeh samim time još i veći. Podsjetimo, na nedavnom Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održavalo u Beogradu u lipnju, Mirela Kardašević postavila je dva nova svjetska rekorda. U disciplini DYNB (dinamika s bifin perajama) osvojila je zlatnu medalju i postavila novi svjetski rekord preronivši 250 m dok je u disciplini, DYN (dinamika s monoperajom) preronila 275 m što joj je donijelo još jedno zlato i još jedan svjetski rekord.

Sa Svjetskih prvenstava u ronjenju Mirela ima 11 medalja, od čega četiri zlata, četiri srebra i tri brončane medalje, dok s Europskih prvenstava ima dvije brončane medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!