Rukomet

Tamše: 'Poznajem Poljake, znam kakav je novac kod njih u igri, bio sam među kandidatima za trenera'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.10.2022.
Tamše: 'Poznajem Poljake, znam kakav je novac kod njih u igri, bio sam među kandidatima za trenera'
Foto: FaH

Pred Nexeom je uzvratni dvoboj drugog pretkola Europske lige, u Našicama gostuje poljski Azoty-Pulawy koji donosi zalihu 32:26 iz prvog susreta...

Rukometaši Nexea upisali su poraz u prvom dvoboju u Poljskoj protivb Azoty-Pulawyja i sada u uzvratu u Našicama moraju slaviti s barem šest golova razlike kako bi izborili prolaz.

"Neki bi rekli utakmica života što se tiče Europe za nas za ovu sezonu. Da, u pravu su. Utakmica koja puno donosi, odnosno odnosi. U pitanju je grupna faza EHF, što nam je bila velika želja još prije početka sezone. Znamo da nismo u najboljem startnom položaju, krećemo s -6, ali smatram da smo jako dobro trenirali i analizirali. Ispred nas je zahtjevna utakmica koju moramo odraditi na maksimumu ako želimo pobijediti s tom razlikom", kaže Branko Tamše.

Tamše od igrača očekuje da pruže svoj maksimum i na kraju će se vidjeti za što je to bilo dovoljno.

"Prije svega, ne smijemo se zamarati semaforom, moramo misliti na naše zadaće, odraditi ih maksimalno na terenu. Napraviti sve da zabiju što manje pogodaka, da ih spriječimo u bilo kakvoj tranziciji i da sami sebi napravimo mogućnosti da možemo povući kontru i polukontru i odigrati pametno na njihovu postavljenu zonu. Sve su to stvari koje moraju biti na optimumu da bi bilo dovoljno za prolaz. Mislim da smo spremi za to, uvjeren sam da će nam i publika dati krila kao što nam ih je dala puno puta i takvim jednako važnim utakmicama."

Tamšea je zasmetalo što su Poljaci podcijenjeni od strane javnosti.

"Rukomet je sport u kojem ima puno sitnica i specifičnosti i moj je osjećaj da su ljudi oko nas, kada je odrađen ždrijeb, jako podcijenili tu ekipu. Poznajem ih, bio sam jedan od kandidata da ih preuzmem. Znam o kakvom se novcu radi, znam što mogu dati, i na kraju krajeva to su i pokazali u prvom susretu. Smatram da, ako ćemo mi biti Nexe kakav poznajemo u najboljem svjetlu tada je sve otvoreno i moguće."

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!