Nogomet

Ljubičić: 'Salzburg uvijek igra svoj stalni sustav, mijenjaju se igrači, ali taktika ostaje ista'

Mihaela Bradovski • utorak, 04.10.2022.
Ljubičić: 'Salzburg uvijek igra svoj stalni sustav, mijenjaju se igrači, ali taktika ostaje ista'
Foto: FaH

Robert Ljubičić vraća se na stadion u Salzburgu gdje je već odigrao dosta utakmica, ne previše rezultatski uspješnih, no možda baš s Dinamom bude sretniji...

Robert Ljubičić jako dobro poznaje Salzburg i često mu je stajao na suprotnoj strani. Zna što Dinamo čeka ovdje.

"Očekujem sutra veliki Salzburg. Očekivanja su slična kao u Dinamu. Igrao sam već oko osam utakmica ovdje, s Rapidom sam igrao dvije, rezultati su bili malo negativni, ali sam sa St. Pöltenom igrao i neriješeno. Znamo što nas čeka ovdje. Salzburg je velika ekipa koja je napravila puno za austrijski nogomet."

Od Salzburga ne očekuje nikakve posebne promjene u sustavu i načinu igre.

"Gledali smo ih u prošle dvije utakmice, nisu se skrivali, igraju uvijek svoj isti sustav i zadnjih deset godina se nije puno mijenjalo u Salzburgu. Mijenjaju se igrači, ali taktika ostaje ista. Naravno, na to se moramo pripremiti, ali znamo i naše kvalitete i kako smo i mi odigrali protiv Chelseaja i Milana i to moramo sutra pokazati."

Ljubičić očekuje dobru atmosferu, ali i dosta Dinamovih navijača na tribinama.

"Znamo da će i sutra doći puno naših navijača, a i onih koji žive u Austriji, a porijeklom su iz Hrvatske. Atmosfera će biti super, dobar je teren, dobar je stadion, nije nam to ništa novo. Igrali smo i na većim stadionima poput San Sira. Taj pritisak moramo izdržati."

Iako poznaje neke igrače Salzburga, nisu se čuli oko ove utakmice.

"Da sam se čuo s nekim baš zbog utakmice nisam, ali znam preko brata Seiwalda i Sučića znam od prošle godine, igrali smo jedan protiv drugoga."

Kao jedan od ključeva dobrog rezultata sutra, Ljubičić napominje smanjeni broij pogrešaka na svojoj polovici.

"Koliko znamo, stajat će visoko, napadati nas visoko. Svaki od igrača ima svoju kvalitetu. Salzburg živi od tog re-pressinga, moramo gledati da što manje gubimo lopte na našoj polovici terena. To će biti ključno, da izađemo iz tog presinga i okrenemo stranu. To je, po meni, najbolja opcija protiv ekipe koja visoko pritišće i igra iza jedan na jedan."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!