Liga prvaka, skupina C, 3. kolo, 04.10.2022, 21:00 h
Inter
Inter 1:0 Barcelona
Barcelona

Inter tijesno svladao Barcelonu, gosti bijesni zbog nedosuđenog kaznenog udarca

Branimir Korać • utorak, 04.10.2022.
Inter tijesno svladao Barcelonu, gosti bijesni zbog nedosuđenog kaznenog udarca
Foto: EPA

Inter je u trećem kolu grupne faze Lige prvaka ugostio Barcelonu i nanio joj poraz 1:0 zahvaljujući golu Hakana Calhanoglua...

Inter - Barcelona 1:0

Jako važan dvoboj, posebno za Inter koji si nije smio dopustiti poraz. S obzirom na aktualnu formu, bio je ovo opasan dvoboj za milansku momčad, ali izvukla je pobjedu.

Od početka se igralo vrlo borbeno i čvrsto, a Inter je više prijetio. Najbolju priliku za Barcelonu propustio je u tom ranom dijelu susreta Dembele.

Raspoloženi Calhanoglu doveo je Inter u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Prvo je Lautaro iz voleja pogodio u blok, a zatim je u nastavku akcije Calhanoglu s 18 metara pogodio u donji kut.

Barcelona je tražila poravnanje, imala je prilika, a u 63. minuti lopta je ipak završila u mreži. Nakon ubačaja s desne strane, Onana je otišao u prazno i do lopte dolazi Pedri koji je šalje u mrežu. Međutim, reagirao je VAR i dosuđeno je igranje rukom Ansua Fatija.

U samoj završnici susreta situacija o kojoj će se pričati, iako je bilo igranja rukom u 16 metara, Slavko Vinčič odlučio je da nema kaznenog udarca.

Velika tri boda za Inter koji bi se u slučaju poraza našao tri boda iza Barcelone i uz gostovanje na Camp Nouu, šanse za prolaz u sljedeću rundu Lige prvaka bile bi znatno niže.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bayern5:0Viktoria Plzeň
Inter1:0Barcelona
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!