Ostali sportovi

Aaron Judge i službeno postao igrač s najviše home runova u jednoj sezoni u povijesti

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 05.10.2022.
Aaron Judge i službeno postao igrač s najviše home runova u jednoj sezoni u povijesti
Foto: Tomislav Pacak

Udarač New York Yankeesa Aaron Judge postao je novi rekorder Američke lige MLS-a, američke profesionalne bejzbolske lige, po broju udarenih optrčavanja u jednoj sezoni, pretposljednjeg dana ovogodišnjeg ligaškog dijela sezone Judge je pogodio svoj 62. "home run" i tako nadmašio 61 godinu star rekord Rogera Marisa.

Judge, koji je prije šest dana izjednačio Marisov rekord, postao je samostalni rekorder kao prvi udarač u dvoboju na gostovanju kod Texas Rangersa kada je za nekoliko centimetara prebacio ogradu u lijevom polju stadiona u Arlingtonu.

Zanimljivo, i Maris, inače igrač hrvatskog porijekla kojemu je pravo prezime bilo Maras, do ostvarenja od 61 "home runa" u sezoni stigao je kao igrač Yankeesa, a kao i Judge igrao je u vanjskom desnom polju, dok je jedini preostali igrač koji je u 122-godišnjoj povijesti AL-a udario 60 "home runova" u jednoj godini bio još jedan igrač Yankeesa - slavni Babe Ruth koji je 1927. godine stigao do postignuća od 60 optrčavanja.

Inače, rekord MLB-a po broju "home runova" u jednoj sezoni drži Barry Bonds koji je 2001. godine u dresu San Francisco Giantsa, koji se natječu u Nacionalnoj ligi, udario 73 loptice koje su završile na tribinama, ali njegov rezultat okaljan je zbog uzimanja steroida.

"Čestitke Aaaronu Judgeu i njegovoj obitelji na povijesnom 62. 'home runu'! Ovo je definitivno bila sezona za pamćenje. VEĆINA navijača sada može slaviti novog ČISTOG KRALJA 'HOME RUNOVA'!!", objavio je putem twittera Roger Maris mlađi, sin pokojnog Rogera Marisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • shunqino05.10.2022. u 22:35
    Poštovana, ovo vam je trenutno stanje: Most single-season home runs, MLB 1. Barry Bonds, 73, 2001 (National league) 2. Mark McGwire, 70, 1998 (National league) 3. Sammy Sosa, 66, 1998 (National league) 4. Mark McGwire, 65, 1999 (National league) 5. Sammy Sosa, 64, 2001 (National league) 6. Sammy... [više na forumu]
    shunqino