Košarka

Kruno Simon trebao bi debitirati protiv Bosca: 'Želimo otvoriti novu sezonu na dobar način'

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2022.
Kruno Simon trebao bi debitirati protiv Bosca: 'Želimo otvoriti novu sezonu na dobar način'

Cedevita Junior u petak s početkom u 19 sati gostuje kod Bosca čime će upisati svoj prvi nastup u novoj sezoni...

Nakon što je odgodila dvoboj prvog kola protiv Šibenke, Cedevita Junior prvi nastup u novoj sezoni imat će u gostima kod Bosca u sklopu srugog kola. Očekuje se i debi Krunoslava Simona u dresu Cedevite Junior.

Kapetan Vitamina Emir Šabić nada se dobrom ulasku u sezonu i pobjedi protiv novog premijerligaša.

"Igramo protiv Bosca, starog rivala iz Prve lige s kojim smo igrali nekoliko izrazito tvrdih utakmica. Dočekujemo ih u dobrom i pozitivnom tonu, konačno smo se kompletirali, došao je Simon i trenirali smo svi zajedno ovaj tjedan prvi put od početka priprema. Želimo otvoriti novu sezonu na dobar način i da pokušamo napraviti ono što smo prošle sezone napravili. Bosco je mlada ekipa, pod trenerom Tomasom igraju agresivno, brzo, s dosta timske igre. Nezgodna su ekipa, to smo već vidjeli u videu, moramo odgovoriti na njihovu agresivnost, zaustaviti njihovu tranziciju i igrati našu igru. Mislim da uz pravi pristup, naročito u obrambenom dijelu, možemo pokazati da smo bolja ekipa."

Damir Mulaomerović vrlo cijeni Bosco i Ivana Tomasa.

"Odgodili smo prvo kolo protiv Šibenke zbog nekoliko ozljeda i obaveza u FIBA Europe Cupu gdje smo bili poraženi od najbolje ekipe u kvalifikacijama. Bosco je dobra ekipa koja je odigrala dobru utakmicu s dosta energije protiv Zadra. To je ekipa koja je dobar spoj mladosti i iskustva i mislim da ih vodi jedan od najperspektivnijih trenera u ligi, čeka nas težak posao. Moramo biti fokusirani, spremni i na visokoj energetskoj razini. Ovo je bitna utakmica za nas da otvorimo novu sezonu HT Premijer lige na dobar način. Imamo malo problema s nekim manjim ozljedama, ali odradili smo nekoliko dobrih treninga te s optimizmom čekamo utakmicu."

FOTO: KK CEDEVITA JUNIOR/JOSIP BEGONJA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!