Ostali sportovi

Svjetski atletski savez objavio nominacije za fair-play nagradu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.10.2022.
Svjetski atletski savez objavio nominacije za fair-play nagradu
Foto: EPA

Olimpijska prvakinja u skoku s motkom Amerikanka Katie Nageotte, britanska sedmobojka Katarina Johnson-Thompson i ukrajinski skakači uvis Jaroslava Mahučih i Andrij Procenko nominirani su za nagradu Međunarodnog odbora za fair-play, objavio je u četvrtak Svjetski atletski savez.

Amerikanka Nageotte dobila je nominaciju jer je pomogla Holly Bradshaw nakon što se Britanka ozlijedila tijekom ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Eugeneu, a kasnije je branila svoju kolegicu na društvenim mrežama zbog njezinog povlačenja s natjecanja.

Britanka Johnson-Thompson ušla je u uži izbor jer je iskazala podršku Sophie Weissenberg nakon što je njemačka atletičarka zabilježila tri prijestupa u skoku u dalj u Eugeneu. Bivša svjetska prvakinja i sama je proživjela slično iskustvo 2015. godine.

Ostali nominirani su ukrajinski skakači uvis Jaroslava Mahučih i Andrij Procenko, koji su osvojili medalje u Eugeneu unatoč previranjima u njihovoj zemlji nakon ruske invazije.

Za natjecatelje su glasovali obožavatelji na društvenim mrežama i žiri sastavljen od bivših sportaša.

"Svaki od ovih sportaša daje primjer sljedećoj generaciji. Želio bih ih osobno pohvaliti za nevjerojatan sportski duh koji su pokazali na Svjetskom prvenstvu", rekao je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

Pobjednik će biti objavljen u prosincu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!