Rukomet

Horvat: 'Kod nekih igrača je situacija zadovoljavajuća dok kod nekih nisam presretan minutažom'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.10.2022.
Horvat: 'Kod nekih igrača je situacija zadovoljavajuća dok kod nekih nisam presretan minutažom'
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu prije puta za Varaždin gdje će u srijedu odraditi susret protiv Grčke u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo...

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se danas u Zagrebu te tako započela kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2024. godine. Reprezentacija je otputovala u Varaždin gdje će u srijedu igrati dvoboj protiv Grčke u 18 sati, dok je utakmica s Belgijom na rasporedu u nedjelju u 13:45.

"Apsolutno respektiramo svakog protivnika, trenutno gledamo samo prema Grčkoj. To je ozbiljna ekipa koja je to i pokazala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo gdje su pobjeđivali i Bosnu i Hercegovinu, Crnoj Gori su zadali velike probleme, ozbiljna reprezentacija i moramo biti maksimalni. Prvenstveno nas ipak zanima naša igra i ono što ćemo pružiti na terenu", kaže Hrvoje Horvat.

Vremena za pripreme je vrlo malo i zato su svi igrači već dobili veći dio informacija o prvom protivniku i onome što izbornik traži.

"Svi koji poznaju trenažni proces znaju koliko se tu u četiri treninga može malo napraviti, ključ je suziti stvari na ono najbitnije, da odradimo ono što je nama najvažnije, a to je taj defanzivni dio, da malo dotaknemo neke stvari oko tranzicije prema naprijed i nazad. Zato smo i radili neke stvari uoči ovog okupljanja tako da su igrači već polupripremljeni na ono što nas ovdje čeka, upoznati su već s Grčkom. Ovdje nemamo puno vremena i moramo iskoristiti svaku minutu ne samo tijekom treninga već i van terena. Bit će puno sastanaka, priča, videoanaliza pa ćemo zapravo tu napraviti najveći dio posla."

Što se tiče ozljeda postoje problemi s Čupićem i Pešićem.

"Imamo malih problema s Čupićem, koljeno mu nije u najboljem stanju, liječnička služba će ocijeniti koliko je to ozbiljno i koliko mu tu treba odmora. Ne znamo još situaciju s Pešićem i pubičnom kosti koliko je to ozbiljno, no oni koji su tu spremni su nastupiti, a za ovu dvojicu još ćemo vidjeti tijekom treninga."

Horvat dodaje kako će ovo okupljanje dobro doći i da se vidi kakva je situacija s igračima, tko je u kakvom stanju jer nije najretniji s minutažom u klubovima kod nekih.

"Bitno je vidjeti igrače koji su promijenili klubove kako su odgovorili na izazove kod novih trenera, kako su se uklopili u novi sustav rada. Neki imaju zadovoljavajuću minutažu, neki ne. Kod nekih je situacija zadovoljavajuća dok kod nekih nisam presretan minutažom i načinom na koji igraju u klubu, ali to je sve s čim se jedan izbornik mora nositi i pokušavamo iz ove situacije izvući najbolje što možemo."

Iako se bliži Svjetsko prvenstvo, fokus je na kvalifikacijama.

"Jako je teško preskakati stepenice, zapravo nije niti dobro i zdravo. Naravno da mi malo gledamo i prema tom Svjetskom prvenstvu, ovo su nekakve pretpripreme za Svjetsko prvenstvo iako je Grčka vrlo ozbiljna reprezentacija i moramo maksimalno ozbiljnu ući u pripremu ove utakmice i biti potpuno fokusirani na ono što nas čeka u srijedu pred domaćom publikom."

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!