Rukomet

Šoštarić: 'Ovo je živi dokaz kako neiskustvo može uzrokovati da korektna utakmica završi velikom razlikom'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.10.2022.
Šoštarić: 'Ovo je živi dokaz kako neiskustvo može uzrokovati da korektna utakmica završi velikom razlikom'
Foto: FaH

Lokomotiva je poražena u Ligi prvakinja u gostima kod prejakog Györa, a Nenad Šoštarić smatra kako je razlika na kraju previsoka.

Nenad Šoštarić nakon poraza u Mađarskoj bio je nezadovoljniji rezultatom nego samom igrom. Šoštarič je istaknuo kako Lokomotiva uopće nije tako loše izgledala kao što konačnih 32:16 govori.

"Ovo je živi dokaz kako neiskustvo može uzrokovati da jedna dosta, dosta dobra, korektno odigrana utakmica završi velikom razlikom. Da smo u 26. minuti bili na tri razlike, a onda smo imali dva potpuno nepotrebna kretenska prekršaja i one su se uspjele odvojiti na sedam na poluvremenu", istaknuo je Šoštarić.

Osim te završnice prvog poluvremena, Lokomotiva je imala jedno krizno razdoblje u drugom dijelu.

"Nakon toga smo opet imali jedan šuplji dio, početkom drugog poluvremena, kada napad definitivno nije funkcionirao. Vratili smo se, odigrali dosta korektno i onda u zadnjih desetak minuta je to opet bilo prepuno tehničkih pogrešaka, dodavanja lopte u protivničke ruke, i to od naših najiskusnijih igračica pa do onih najmlađih. Protivnice su sve to završavale kontranapadom"

Györ je ipak prevelik zalogaj za Lokosice.

"Govorimo ipak o legendarnom klubu u ženskom rukometu, govorimo o ekipi koja je pet godina bila prvak Europe, još četiri puta u finalu, ekipa koja je puna najboljih svjetskih igračica. Žao mi je što smo tim tehničkim greškama kompromitirali rezultat koji je mogao biti puno bolji za nas."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!