Nogomet

Salzburg nikada nije poražen na Maksimiru, vrijeme je za prekid tradicije

Branimir Korać • utorak, 11.10.2022.
Salzburg nikada nije poražen na Maksimiru, vrijeme je za prekid tradicije
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo večeras na Maksimiru dočekuje Salzburg, ulog je velik, pobjeda bi puno značila u utrci za ostanak u Europi i na početku sljedeće godine...

Dosad su Dinamovi seniori pratili rezultate svojih juniora ove sezone u Ligi prvaka, bilo bi lijepo da se tako nastavili. Nakon što je mlada Dinamova momčad slavila protiv Salzburgovih vršnjaka 2:1, večeras su u akciji seniori.

Protivnik je vrlo nezgodan, a Dinamo nema baš najsjajnije uspomene iz dvoboja sa Salzburgom, barem ne na Maksimiru.

Naime dosad su se susreli tri puta u Zagrebu i Dinamo još nikada nije uspio svladati austrijsku momčad na ovom travnjaku.

2009. godine u kvalifikacijama Lige prvaka Dinamo je u gostima izvukao 1:1, ali na Maksimiru je upisao poraz. Dušan Švento doveo je Salzburg u vodstvo i 33. minuti, a na početku drugog poluvremena jedan od rijetkih pogodaka u Dinamovom dresu upisao je Grk Dimitrios Papadopoulos. Ipak, Salzburg je otišao do pobjede i to pogotkom Robina Nelissea u 83. minuti. Zanimljivo, u tom susretu u sastavu Salzburga bio je današnji kapetan Andreas Ulmer.

Za Dinamo su igrali Butina, Lovren, Bišćan, Carlos, Glavina, Morales, Chago, Vrdoljak, Badelj, Sammir, Papadopoulos, a kasnije su ušli i Slepička, Kramarić i Barbarić.

2014. godina bila je posebno traumatična. Dinamo je sa Salzburgom bio u skupini Europske lige i na Maksimiru je doživio pravu katastrofu, izgubio je s čak 5:1. Hat-trick je postigao Soriano, a po jedan pogodak dodali su Kevin Kampl i Massimo Bruno dok je za Dinamo zabio Angelo Henriquez.

Dinamo je nastupio u sastavu Eduardo, Pinto, Šimunović, Taravel, Ibanez, Ademi, Soudani, Brozović, Antolić, Čop, Henriquez. Ušli su Andrijašević i Fernandes.

Treći meč na Maksimiru završen je 1:1, u zadnjem pretkolu Lige prvaka 2016. godine. U gostima je Dinamo bio bolju u produžecima i izbacio Salzburg te otišao u skupinu. Na Maksimiru je Salzburg poveo golom Lazara, a izjednačio je iz penala Marko Rog.

Dinamo je tu igrao s postavom Eduardo, Stojanović, Sigali, Benković, Matel, Knežević, Jonas, Antolić, Soudani, Rog, Fernandes. U igru su kasnije ušli Ćorić, Henriquez, Pavičić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!