Košarka

Sesar: 'Znao sam da imamo šansu ako u posljednjih pet minuta uđemo u nekom egalu'

Branimir Korać • subota, 15.10.2022.
Sesar: 'Znao sam da imamo šansu ako u posljednjih pet minuta uđemo u nekom egalu'
Foto: FaH

Velika pobjeda Cibone protiv Mornara, ujedno prva regionalna pobjeda u ovoj sezoni. Josip Sesar imao je dosta razloga za zadovoljstvo.

Josip Sesar bio je vrlo zadovoljan nakon pobjede protiv Mornara koja je ostvarena unatoč silnim problemima s kojima se suočavao u samoj pripremi utakmice.

"Stvarno smo imali dosta problema uoči utakmice. Izostali su ranije ozlijeđeni Smajlagić i Mesiček kojima se nakon Podgorice pridružio i Ljubičić, Bundović se tek jutros pojavio na treningu jer je imao gnojnu anginu, a Maleševića su „ukliještila“ leđa. Igračima sam uporno ponavljao da moramo riješiti njihov napadački skok i da će Russell šutirati svoje lopte, bez obzira koliko pogađao. Mijenjali smo obrane, pripremili smo dvije-tri, i na čovjeka, i na zonu. Cijelu utakmicu smo pokušavali razbiti njihov ritam i znao sam da imamo šansu ako u posljednjih pet minuta uđemo u nekom egalu. Jednostavno, oni nisu toliko agresivni u obrani kao što su neke druge ekipe i tu sam vidio našu priliku. Normalno, ono što je bilo krucijalno je taj naš šut za tri poena koji je napokon prešao 30 posto. Mislim da smo timski odigrali dobru utakmicu i čestitao bih momčadi i klubu na prvoj ovogodišnjoj pobjedi u AdmiralBET ABA ligi", istaknuo je Sesar nakon susreta.

Potpuno drugačije raspoloženje bilo je u redovima Mornara. Trener Mihailo Pavićević nikako nije mogao biti zadovoljan onim što su njegovi igrači pružili u ovom susretu.

"Najgore je kada trener konstatira da je protivnička ekipa više željela pobjedu nego njegova. Borili su se za svaku loptu i jednostavno su imali mnogo veću želju za pobjedom. Od srca im čestitam. Mi smo dobro otvorili utakmicu s idejom kako smo se i dogovorili – napali smo s unutarnjom igrom i stekli prednost koju smo održavali. Međutim, vidjelo se od početka da smo u obrani apsolutno bili mekani i potpuno dekoncentrirani, a tako smo razigrali njihove igrače. Primjerice Bundović se večeras poigrao s našim visokim igračima. Osim toga, nismo imali konstantnosti u igri, ideje u napadu, a kada se na to pridoda da smo protivniku dopustili 14 ofenzivnih skokova uz 12 izgubljenih lopti, to je 26 napada više. Tako ne možete dobiti utakmicu ni protiv mnogo lošije momčadi od Cibone."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!