Rukomet

Kuzmanović: 'Prilično teška i stresna utakmica protiv Belgije koja je solidna momčad'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.10.2022.
Kuzmanović: 'Prilično teška i stresna utakmica protiv Belgije koja je solidna momčad'
Foto: FaH

Hrvatski rukometaši odnijeli su pobjedu s gostovanja u Belgiji gdje je domaćin stvorio dosta problema i do posljednjih minuta bio u igri...

Iza Dominika Kuzmanovića je dobra utakmica, Marin Šego nije bio raspoložen, ali zato je mladi vratar Nexea bio pravi i pomogao je reprezentaciji da upiše bitnu pobjedu.

"Prilično teška i stresna utakmica protiv Belgije koja je solidna momčad, ne po imenu već po igri. Pokazali su to i protiv Nizozemske. U stvarno lijepoj atmosferi pokazali su da znaju igrati, koristili su sedam na šest veliki dio utakmice i tu su nam stvarali veće probleme. No na kraju se dobro završilo i sretni smo zbog ove pobjede."

Belgija je ugodno iznenadila Kuzmanovića, vrlo dobro je stajala na terenu i imala jasan plan igre.

"Dobro, kvalitetno, strpljivo su igrali, nisu riskirali previše. Nije tu bilo previše šuteva izvana, pokušavali su trpati na pivote i na krila iz velikih kuteva i to im je i uspijevalo, zabijali su pogotke i držali priključak s nama."

Ipak, Hrvatska je na kraju spriječila iznenađenje i upisala je pobjedu 30:27 te stopostotnim učinkom krenula u kvalifikacije.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!