Nogomet

Bilo bi čudno da je drugačije: Karim Benzema osvojio je Zlatnu loptu!

Branimir Korać • ponedjeljak, 17.10.2022.
Bilo bi čudno da je drugačije: Karim Benzema osvojio je Zlatnu loptu!
Foto: EPA

Karim Benzema najbolji je nogometaš svijeta! Benzema je dobitnik Zlatne lopte apsolutno zasluženo i očekivano. Iza njega je sezona iz snova, bio je prvo ime madridskog Reala, a nagradu je osvojio ispred Manea i De Bruynea...

Od 1998. godine i Zinedinea Zidanea Francuska je čekala na osvajača Zlatne lopte. Bilo je vrlo izvjesno da će ga dobiti ove godine.

Karim Benzema očekivano i zasluženo osvojio je Zlatnu loptu. Iza njega je fantastična sezona, bio je ključni igrač madridskog Reala u pohodu na Ligu prvaka, Superkup Španjolske, španjolsku titulu i Uefin Superkup.

Benzema je s 34 godine i 302 dana najstariji osvajač Zlatne lopte još od Stanleyja Matthewsa kojem je to uspjelo 1956. godine.

Još 2015. godine Benzema je poručio: "Mogu osvojiti Zlatnu loptu!" Tada je vjerovao iako se tada nije činilo da će se to dogoditi, međutim odlaskom Ronalda polako je izbio u prvi plan i postao prva zvijezda madridskog Reala.

U ovom izboru ostavio je iza sebe na drugom mjestu Sadija Manea, Kevin de Bruyne završio je na trećem, a Robert Lewandowski na četvrtom mjestu.

Mane je odnio Socrates trofej zbog svoje iznimne angažiranosti u humanitarnom radu i svemu što čini ponajviše za svoj Senegal.

Alexia Putellas Segura obranila je titulu najbolje nogometašice svijeta, Gerd Müller trofej za najboljeg strijelca odnio je Lewandowski, a Lev Jašin trofej za najboljeg vratara Thibaut Courtois.

Kontroverzna je odluka u izboru najboljeg kluba gdje je titulu odnio Manchester City ispred Liverpoola dok je Real Madrid kao osvajač Lige prvaka i španjolske titule završio tek treći.

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!