Zimski sportovi

Proglašeni najbolji sportaši Zimskih olimpijskih igara u Pekingu

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 19.10.2022.
Proglašeni najbolji sportaši Zimskih olimpijskih igara u Pekingu

Južnokorejski brzi klizač Hwang Dae-heon (23) i kineska natjecateljica u slobodnom skijanju Eileen Gu (19) proglašeni su najboljim sportašima Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. u izboru Udruženja nacionalnih olimpijskih odbora (ANOC).

U Kongresnom centru COEX u Seoulu održana je svečana dodjela nagrada ANOC koje se najboljim sportašima dijele od 2014. godine.

Najboljim sportašem na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu proglašen je južnokorejski brzi klizač Hwang Dae-heon koji je osvojio zlato na 1.500 metara, te srebro u utrci štafeta na 5.000m.

U ženskoj konkurenciji slavila je Gu koja je u Pekingu osvojila dva zlata (big air, halfpipe), te jedno srebro (Slopestyle). Gu je rođena u Americi, u San Franciscu, gdje je i odrasla, a majka joj je Kineskinja. Sa 16 godina odlučila je da će nastupati pod kineskom zastavom.

Priznanje za najbolju momčad dobila je švedska reprezentacija u curlingu, dok je najbolja ekipa kanadska ženska reprezentacija u hokeju na ledu.

Najbolji mix činili su američki snowboarderi Lindsey Jacobellis i Nick Baumgartner, priznanje za izvanrednu izvedbu dobio nizozemski brzoklizač Sven Kramer, Kinezi su dobili priznanje za najbolji olimpijski odbor, a nagradu za doprinos olimpijskom pokretu dobio je sir Craig Reedie, predsjednik Svjetske antidopinške agencije (WADA).

Dodjeli su nazočili predstavnici više od 180 nacionalnih odbora, kao i mnogi drugi dionici olimpijskog pokreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!