Nogomet

Senzen: 'Bez obzira što se protiv Milana dogodi, mi ćemo u zadnjem kolu biti još uvijek na životu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.10.2022.
Senzen: 'Bez obzira što se protiv Milana dogodi, mi ćemo u zadnjem kolu biti još uvijek na životu'
Foto: FaH

Dinamovi juniori nisu bili ravnopravni u Milanu, ali Ivan Senzen nada se kako će sutra u Kranjčevićevoj biti potpuno drugačija utakmica...

Milan ima stvarno jaku i kvalitetnu momčad, ima vrlo širok kadar i mladim Modrima neće biti nimalo lako u tom dvoboju.

"Čeka nas stvarno teška utakmica, ali teško nam je prognozirati s kojim će sastavom istrčati jer imaju stvarno širok roster koji participira u njihovom prvenstvu i koji igra Ligu prvaka, izmjenju čak po 23-24 igrača. Doista su kvalitetni, ali s njima sada već imamo iskustva i vjerujem da će ova druga utakmica biti puno bolja. Druga stvar, igramo doma, a već smo pokazali da smo tu dosta stabilni i očekujem dobru utakmicu", kaže trener Dinamovih juniora Ivan Senzen.

Dvoboj protiv Milana bio je najteži za Modre u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

"Ako bih analizirao sve četiri utakmice, mi smo Milanu napravili najmanje problema. Tako da su oni svakako najbolji porotivnik s kojim smo igrali. Jako smo zadovoljni i sretni što smo dva kola prije kraja još uvijek u igri i bez obzira što se sutra dogodi, mi ćemo u zadnjem kolu biti još uvijek na životu. To je po meni veliki uspjeh za ove dečke."

Senzen očekuje vrlo tijesnu utakmicu u kojoj će odlučivati detalji.

"Odlučivat će u svakom slučaju nijanse kao što su odlučivale i protiv Salzburga. Milan je jako dobar protivnik i nijanse su jako bitne. Bit će bitno i tko će postići prvi pogodak i to može usmjeriti utakmicu. Protiv ovako teškog protivnika je dosta teško vratiti se u utakmicu ako uđeš u minus."

Nešto je jednostavnije pripremiti domaću utakmicu nego gostujuću.

"Priprema je malo lakša, ali ima svoje draži i čari i kada odeš u goste pa gledaš i utakmicu prve momčadi, druženje u hotelu prije i poslije, sve to ima svoje čari. U domaćim utakmicama dečkima je puno poznatih lica na tribini."

Razlika između hrvatskog prvenstva i Lige prvaka je velika.

"Priprema je ista, a ono što je jako različito je ono kada krene utakmica. Tempo i dinamika u Ligi prvaka su puno jači i ako ne napraviš brzu prilagodbu u početku, možeš ući u veliki problem. Tu nema opuštanja jer si odmah u velikim problemimač."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!