Nogomet

Drama u skupini D: Kaneu poništen pogodak za prolaz u 96. minuti, svi i dalje u igri

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.10.2022.
Drama u skupini D: Kaneu poništen pogodak za prolaz u 96. minuti, svi i dalje u igri
Foto: EPA

U skupini D sve je otvoreno uoči zadnjeg kola. I posljednjeplasirani Marseille može do osmine finala Lige prvaka kao što i prvoplasirani Tottenham može ostati bez osmine finala...

Tottenham - Sporting 1:1

Spursi su ugostili Sporting i tražili pobjedu s kojom bi riješili pitanje prolaza. Nisu bili daleko, u drami su ostali ipak bez pobjede.

Sporting se postavio hrabro u Londonu, imao je prilike, a u 22. minuti stigao je i do pogotka. Edwards je povukao loptu, obrana Spursa kao da ga nije shvatila ozbiljno i pustila ga je da priđe kaznenom prostoru, a on s nekih 20 metara idealno pogađa u donji kut.

Tottenham je nakon toga pritiskao i tražio poravnanje, ali je i Sporting imao sjajnu priliku koju nije iskoristio preko Flavija, a onda je u 80. minuti stigla kazna za taj promašaj.

Perišić je nabacio iz kornera u peterac, tu je najviši u skoku Bentancur koji glavom zabija za 1:1.

Embed from Getty Images

Erupcija oduševljenja stigla je u 95. minuti. Perišić je ubacio s lijeve strane, Emerson glavom spustio loptu, a Harry Kane neposredno pred vratarom šalje loptu u mrežu. Dugo se pregledavao VAR, ali na kraju je Kane ipak bio u zaleđu i ostalo je 1:1.

Eintracht - Marseille 2:1

Eintracht je imao start kao iz snova. Već u prvim minutama susreta stigao je do vodstva kada je Kamada fantastično došao iz drugog plana, Muani je izvrsno osjetio taj dolazak i proigrao ga, a Japanac poslao loptu u sam donji kut.

Iako je Eintracht bio bolji i imao niz prilika, Marseille je uspio u 22. minuti doći do poravnanja. Chancel Mbemba je sjajno ubacio s desne strane, utrčao je Guendouzi i silovito zakucao loptu u mrežu.

Embed from Getty Images

Nije se dugo čekalo na povratak Eintrachta u vodstvo. Obrana Marseillea izgledala je loše, dopustila je Eintrachtu da se poigra u kaznenom prostoru te je Götze krasno ostavio loptu za Kolo Muanija koji zabija za 2:1.

U nastavku susreta Marseille je bio opasniji, dvije lijepe prilike propustio je Alexis Sanchez, jednu Tavares i završilo je pobjedom Eintrachta.

Hrvoje Smolčić i Kristijan Jakić odigrali su cijelu utakmicu.

FOTO: EPA/DANIEL HAMBURY

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Eintracht Frankfurt2:1Marseille
Tottenham1:1Sporting
1Tottenham 68:6+211
2Eintracht Frankfurt 67:8-110
3Sporting 68:9-17
4Marseille 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!