Tenis

Sjajni Borna Ćorić ponovno svladao petog igrača svijeta i prošao u četvrtfinale u Beču!

Branimir Korać • četvrtak, 27.10.2022.
Sjajni Borna Ćorić ponovno svladao petog igrača svijeta i prošao u četvrtfinale u Beču!
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u četvrtfinale jakog turnira u Beču svladavši u osmini finala nakon skoro dva sata i 45 minuta borbe Stefanosa Tsitsipasa...

Treći put zaredom Borna Ćorić upisao je pobjedu protiv Stefanosa Tsitsipasa. Grk je samo jednom slavio protiv Ćorića i to u njihovom prvom meču u Rimu 2018. godine, ali i to nije dobio onako kako je želio, Ćorić je zbog ozljede predao meč tijekom prvog seta.

Nakon toga Borna je bio bolji 2020. godine u pet setova na US Openu, zatim ove godine u finalu Cincinnatija i sada u drugom kolu turnira u Beču.

Ovdje je Borna imao problema u prvom setu gdje je Tsitsipas bio uvjerljiv na svom servisu, a Ćorić već u drugom gemu spasio dvije vezane break lopte pa na servisu za ostanak u setu tri vezane. Iako se izvukao iz teške situacije, taj gem ipak nije dobio, Tsitsipas je iskoristio ukupno sedmu break loptu u prvom setu i uzeo ga sa 6:4.

Odmah na startu drugog seta Grk radi novi break i vodi sa 6:4, 2:0, ali Ćorić odmah odgovara i vraća izgubljeni servis. Bila je to ujedno i prva Bornina break prilika i odmah ju je iskoristio, kao što je iskoristio i drugu koja je stigla kod 4:4. Nakon toga mirno je odservirao za set sa 6:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Borna bio taj koji je prvi povukao potez i napravio break za 3:2, Tsitsipas je odmah uzvratio i izjednačio na 3:3 i do tie-breaka više nije bilo prijetnji s obje strane. U 13. igri Borna je jako dobro servirao, a nakon što je pobjegao na 5:2 mirno je dovršio posao i uzeo tie-break sa 7:4.

Tsitsipas je pogodio 14 aseva uz 71 posto ubačaja prvog servisa i imao je samo deset neprisiljenih pogrešaka. S druge strane Borna ih je imao 28, ali imao je i 12 winnera više te je bio nešto bolji u izlascima na mrežu.

U četvrtfinalu Borna će igrati protiv jako dobrog Poljaka Huberta Hurkacza koji je poput Ćorića obje pobjede upisao u tri seta. U prvom kolu izbacio je Francesa Tiafoea, a u drugom Emila Ruusuvuorija. Hurkacz je 11. igrač svijeta, Borna ga je svladao 2019. godine u tri seta u Monte Carlu, ali je Poljak uzvratio iduće godine glatkom pobjedom 6:2, 6:2 na ATP Cupu.

ATP Beč, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 4:6, 6:4, 7:6(4)

FOTO: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!