Nogomet

Djurgarden izdominirao skupinom i osigurao prvo mjesto, Nice do vrlo važne pobjede

Branimir Korać • petak, 28.10.2022.
Djurgarden izdominirao skupinom i osigurao prvo mjesto, Nice do vrlo važne pobjede
Foto: EPA

U Konferencijskoj ligi odigrani su susreti petog kola, s tim da će jedan biti dovršen dan kasnije zbog prekida nakon što se magla spustila na travnjak...

Nice je pobjedom protiv Partizana 2:1 izjednačila se s Beograđanima na vrhu ljestvice, a situacija će se dodatno zakomplicirati kada sutra svoj dvoboj dovrše Slovacko i Köln. Taj susret je prekinut zbog guste magle i bit će nastavljen u petak od 13 sati.

Nice je slavila protiv Partizana zasluženo golovima Nicolasa Pepea i Marija Lemine dok je Ricardo Gomes nakratko vratio Partizan iz minusa.

Bečka Austria odigrala je samo 1:1 kod kuće protiv Lecha i oprostila se od Europe. Lech je ovim bodom zadržao drugo mjesto i u zadnjem kolu tražit će potvrdu prolaza što neće biti jednostavno s obzirom da ga čeka Villarreal. Lech je na Generali Areni poveo golom Mikaela Ishaka, a sredinom drugog dijela Can Keles je izjednačio. Antonio Milić kod gostiju je igrao cijelu utakmicu.

U važnom dvoboju praška Slavia odnijela je pobjedu s gostovanja u Prištini kod Ballkanija s 1:0 i tako se izjednačila s drugoplasiranim CFR Clujom. Pobjedu Slaviji donio je Ondrej Lingr golom u 75. minuti.

West Ham je ostao stopostotan slaveći kod kuće i protiv Silkeborga s 1:0 čime je potvrdio prvo mjesto i izravan plasman u osminu finala. Englezi su bili znatno bolji i zasluženo su slavili golom Manuela Lanzinija iz kaznenog udarca u 24. minuti.

Embed from Getty Images

Djurgarden je sjajno odradio grupnu fazu i pobjedom kod Moldea s 3:2 osigurao je prvo mjesto u skupini. Molde je bio puno bolji protivnik, a gosti su iz tri udarca na gol došli do tri pogotka. Vodio je Molde 2:0 golovima Brynhildsena i Kaase, ali su Edvardsen, Asoro i Radetinac gostima donijeli preokret.

Gent je uzeo samo bod u gostima kod Shamrock Roversa, ali pobjeda u zadnjem kolu na svom terenu protiv Moldea donosi mu drugo mjesto. Svaki drugi ishod ići će na ruku Norvežana. U ovom susretu Shamrock je poveo već u trećoj minuti golom Roryja Gaffneyja, do odmora je ostao bez dvojice ozlijeđenih igrača, a u 73. minuti i bez isključenog Ferizaja. Minutu nakon isključenja Hong Hyun-Seok zabio je za poravnanje.

Embed from Getty Images

Sivasspor je upisao vrijednu domaću pobjedu protiv CFR Cluja. Slavili su Turci s 3:0 golovima Mustafe Yatabarea (dva) i Maxa Gradela. Kod gostiju Karlo Muhar odradio je cijelu utakmicu, Lovro Cvek igrao je do 70. minute, a Denis Kolinger odradio je prvo poluvrijeme.

Embed from Getty Images

Dnipro je pobjedom protiv Apollona osigurao prolazak u nokaut fazu Konferencijske lige. Slavio je 1:0 golom Oleksandra Pihaljonoka. Susret je završio s igračem manje za goste nakon što je bivši igrač Hajduka Bassel Jradi isključen u 88. minuti.

U prvoj utakmici nakon odlaska Unaija Emeryja Villarreal je odigrao 2:2 protiv Hapoela Beer Sheve. Za Villarreal to nema posebnog utjecaja na sam plasman, on će završiti prvi u skupini. Pogotke za Villarreal postigli su Samuel Chukwueze i Arnaut Danjuma dok su za goste zabijali Tomer Hemed i Sagiv Yehezkel.

Embed from Getty Images

Sve je i dalje otvoreno u skupini H gdje i trenutno vodeći Slovan može ispasti kao i što trenutno posljednji Žalgiris može proći. Žalgiris je bod nade osvojio u Baselu remijem 2:2. Poveo je Basel s 2:0 u prvih 17 minuta golovima Andyja Dioufa i Andija Zeqirija. Kod Žalgirisa Mathias Oyewusi je postigao oba pogotka. Petar Mamić kod gostiju je odigrao cijelu utakmicu.

Unatoč pobjedi Hearts je otpao iz igre za osminu finala. Slavio je 2:1 protiv RFS-a i samo osigurao treće mjesto. Strijelci su bili Lawrence Shankland i Andy Halliday. Strijelac za goste bio je Kevin Friesenbichler. Tomislav Šarić ušao je u igru u 73. minuti.

Embed from Getty Images

Fiorentina je osigurala prolaz pobjedom protiv Bašakšehira 2:1. Turci su već ranije osigurali prolaz, sada su bodovno poravnati, ali Bašakšehir je bolji u međusobnom omjeru. I ovdje je poveo golom Danijela Aleksića, ali s dva gola Luke Jovića Fiorentina je stigla do preokreta.

Anderlecht je remijem protiv FCSB-a ostao u igri za drugo mjesto dok su Rumunji otpali. Belgijcima u zadnjem kolu igra samo bilo kakva pobjeda kod Silkeborga. Ovdje su došli do remija golovima Verschaerena i Vertonghena dok su za goste pogađali Compagno i Dawa.

Embed from Getty Images

Slovan u zadnjem kolu treba bod nakon što je slavio s 2:1 protiv Pjunika. Odigrao je dobru utakmicu, gubio od 64. minute golom Cociuca, ali Kashia i Ramirez u 84. i 85. minuti zabili su za preokret.

AZ Alkmaar uredno je odradio gostovanje kod Vaduza i slavio s 2:1 golovima Kerkeza i van Brederodea, a za domaćina jedini pogodak postigao je Hasler.

Embed from Getty Images

Konferencijska liga, peto kolo:
Nice - Partizan 2:1
Austria Beč - Lech 1:1
Ballkani - Slavia Prag 0:1
West Ham - Silkeborg 1:0
Molde - Djurgarden 2:3
Shamrock Rovers - Gent 1:1
Sivasspor - CFR Cluj 3:0
Dnipro - Apollon 1:0
Villarreal - Hapoel Beer Sheva 2:2
Basel - Žalgiris 2:2
Hearts - RFS 2:1
Fiorentina - Bašakšehir 2:1
Anderlecht - FCSB 2:2
Slovan Bratislava - Pjunik 2:1
Vaduz - AZ Alkmaar 1:2

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Fiorentina2:1Basaksehir
Hearts2:1RFS
1Basaksehir 614:3+1113
2Fiorentina 614:6+813
3Hearts 66:16-106
4RFS 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!