Košarka

Bogdanović produženje suradnje s Pistonsima proslavio pobjedom i vrlo dobrim nastupom

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.10.2022.
Bogdanović produženje suradnje s Pistonsima proslavio pobjedom i vrlo dobrim nastupom

Detroit Pistonsi upisali su noćas svoju drugu pobjedu, ugostili su Golden State Warriorse i slavili sa 128:114...

Nakon startne pobjede protiv Orlando Magica, Detroit Pistonsi nanizali su čak pet poraza, a ta serija prekinuta je noćas u dvoboju protiv Golden State Warriorsa Aktualni prvaci svladani su sa 128:114 uz odličan nastup startne petorke domaćina.

Dio te startne petorke je i Bojan Bogdanović koji je, kako je objavljeno neposredno prije susreta, dogovorio dvogodišnji ugovor s Pistonsima u visini od gotovo 20 milijuna dolara godišnje.

Taj dogovor Bogdanović je proslavio vrlo kvalitetnim nastupom u ovoj bitnoj pobjedi za Detroit. Još tri člana petorke upisala su više od 20 poena, sva petorica bila su na dvoznamenkastom broju dok su Warriorsi bili tek na dvojici raspoloženih što je ipak bilo premalo.

Sam dvoboj nije donio posebnu neizvjesnost, Detroit se odvojio u pravo vrijeme i do kraja prvog poluvremena preuzeo kontrolu nad rezultatom. Izdržao je i poznati odličan ulazak Warriorsa u drugo poluvrijeme, tu je napadački držao dobar ritam te zatim uspješno dovršio posao.

Golden State je u ovom susretu bio bez Klaya Thompsona koji je dobio odmor, a Pistonsima raspoloženje malo kvari tek ozljeda Jalena Durena koji je u zadnjoj dionici napustio parket zbog ozljede gležnja, ali u Detroitu vjeruju kako nije ništa strašno.

Saddiq Bey predvodio je Warriorse s 28 poena i šest skokova, Isaiah Stewart je upisao 24 poena i 13 skokova, Cade Cunningham 23 poena, deset skokova i devet asistencija, a Bogdanović 21 poen (2/2 za dva, 3/6 za tri, 8/8 slobodna) uz po tri skoka i asistencije.

Kod Warriorsa Stephen Curry završio je s 32 poena i šest skokova, a Jordan Poole s 30 poena.

NBA:
Detroit Pistons - Golden State Warriors 128:114

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!