Nogomet

Poznati Japanci za Katar, izbornik Moriyasu odredio 26 igrača

Branimir Korać, HINA • utorak, 01.11.2022.
Poznati Japanci za Katar, izbornik Moriyasu odredio 26 igrača
Foto: EPA

Izbornik japanske reprezentacije Hajime Moriyasu objavio je konačan spisak od 26 nogometaša za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Katru, objavio je portal Goa...

Svjetsko prvenstvo održat će se od 20. studenog do 18. prosinca u Katru, a Japan će biti u skupini s Njemačkom, Španjolskom i Kostarikom.

Prva zvijezda Japana, koji je eliminiran u osmini finala 2002., 2010. i 2018., je bivši igrač pomlatka FC Barcelone Takefusa Kubo, koji je zatim prešao u Real Madrid.

Kubo (21) je igrao od 2011. do 2015. u La Masiji, prestižnoj akademiji Barcelone, gdje je na početku vrlo rane karijere zaradio nadimak "japanski Messi".

Krilni igrač je 2019. godine potpisao ugovor s Real Madridom, ali je nakon toga bio posuđen u nekoliko drugih španjolskih klubova u posljednje tri godine, prije nego što je potpisao s Real Sociedadom na početku ove sezone.

Kubo ima 19 nastupa i jedan gol za reprezentaciju Japana.

Vratari: Shuichi Gonda (Shimizu), Eiji Kawashima (Strasbourg), Daniel Schmidt (Saint Truiden).

Braniči: Yuto Nagatomo (Tokio), Maya Yoshida (Schalke), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Hiroki Sakai (Urawa), Yuta Nakayama (Huddersfield), Shogo Taniguchi (Kawasaki), Ko Itakura (Borussia M.), Miki Yamane (Kawasaki), Hiroki Ito (Stuttgart).

Veznjaci: Wataru Endo (Stuttgart), Hidemasa Morita (Sporting Lisabon), Ao Tanaka (Fortuna), Daichi Kamada (Eintracht), Junya Ito (Reims), Kaoru Mitoma (Brighton), Takumi Minamino (Monaco), Yuki Soma (Nagoya), Gaku Shibasaki (Leganes), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Ricu Doan (Freiburg).

Napadači: Daizen Maeda (Celtic), Takuma Asano (Bochum), Ayase Ueda (Cercle Brugges).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2022.Japan
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!