Nogomet

Šokantan oproštaj od Europe za Tudora, Tottenham i Eintracht idu dalje

Branimir Korać • utorak, 01.11.2022.
Šokantan oproštaj od Europe za Tudora, Tottenham i Eintracht idu dalje
Foto: EPA

U skupini D Lige prvaka do zadnje sekunde čekala se odluka. U konačnici Tottenham i Eintracht idu dalje, Sporting je treći, a Marseille ispada...

Marseille - Tottenham 1:2

U najneizvjesnijoj skupini Marseille je trebao pobjedu za prolaz, neoivisno o ostalim rezultatima, igrao je većim dijelom susreta dobro, ali nije izdržao.

Tudorov sastav je jako dobro krenuo, stvorio je niz prilika, ali sjajno je branio Hugo Lloris koji je frustrirao hrvatskog stručnjaka i njegove igrače.

Inače, oba trenera morala su reagirati u prvih pola sata i povući izmjene, Marseille je već u desetoj minuti ostao bez Baillyja, a u 29. minuti morao je van igre i Heung-Min Son i to poprilično potresen kao da je zaradio potres mozga.

Puno bolji Francuzi potpuno zasluženo došli su do vodstva u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Nakon ubačaja s desne strane sjajno je u sredini skočio Chancel Mbemba i glavom zakucao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Tottenham je počeo igrati i u 54. minuti došao je do poravnanja. Još jedan fantastičan ubačaj Ivana Perišića iz slobodnjaka, najviši u skoku bio je Lenglet koji glavom pogađa za poravnanje.

Igralo se otvoreno, Marseille je trebao pobjedu i imao je prilika za nju. Posebno dobru propustio je u 87. minuti Kolašinac kada je ostao sam i glavom pucao pokraj gola.

Embed from Getty Images

Kada se činilo da će završiti 1:1 i da će Marseille u Europsku ligu s trećeg mjesta, pobjegli su Spursi u kontru, Kane je proigrao Hojbjerga, a on u doslovno zadnjoj sekundi zabija za pobjedu.

Šokantan kraj za Marseille koji je hvatao osminu finala Lige prvaka, ali na kraju ostao bez svega.

Ivan Perišić odradio je cijelu utakmicu.

Sporting Lisabon - Eintracht 1:2

Eintracht je u Lisabonu stigao do pobjede 2:1 i prošao je u osminu finala, a Sporting će igrati u Europskoj ligi.

Erupcija oduševljenja u Lisabonu nastala je u 39. minuti. Nakon velike borbe za loptu na desnoj strani, do nje je došao Edwards koji je ostavlja za Ugartea, a on centrira u sredinu gdje je na drugoj vratnici Arthur Gomes i šalje loptu u mrežu.

U 59. minuti dosuđen je kazneni udarac za Eintracht, nakon ubačaja u 16 metara u skoku su bili Kamada i Coates, kapetan Sportinga igrao je rukom i dosuđen je penal. Kamada je bio miran i poravnao je na 1:1.

Embed from Getty Images

Potpuni preokret u Lisabonu stigao je u 72. minuti, Kolo Muani dobiva loptu u 16 metara, dolazi pred vratara iskosa i odličnim udarcem pogađa za 1:2.

Do kraja su Nijemci izdržali, sačuvali vodstvo i prošli u osminu finala.

Kristijan Jakić je igrao do 80. minute kada ga je zamijenio Hrvoje Smolčić.

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Marseille1:2Tottenham
Sporting1:2Eintracht Frankfurt
1Tottenham 68:6+211
2Eintracht Frankfurt 67:8-110
3Sporting 68:9-17
4Marseille 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!