Košarka

Poraz Pistonsa, pobjeda Clippersa, Bogdanović i Zubac pamte i bolje nastupe

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2022.
Poraz Pistonsa, pobjeda Clippersa, Bogdanović i Zubac pamte i bolje nastupe
Foto: EPA

Noćas su u akciji bili Bojan Bogdanović i Ivica Zubac, nisu briljirali, a Zubac je imao barem to zadovoljstvo da je njegova momčad došla do pobjede...

Detroit Pistonsi nisu uspjeli zaustaviti Milwaukee Buckse koji su nastavili s pobjedničkim nizom i izjednačili rekord franšize sa startom u sezonu sa sedam pobjeda.

Bucksi su se potvrdili kao bolji protivnik i upisali su laganu pobjedu 116:91. Pistonsi su imali dosta problema, dosta su griješili i niti oni nisu pronašli rješenje kako usporiti Giannisa Antetokounmpa koji je ponovno dominirao susretom.

Bojan Bogdanović pamti i bolje nastupe, na parketu je proveo 28 minuta i za to vrijeme upisao je 14 poena (2/5 za dva, 3/7 za tri, 1/1 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije, ali i čak sedam izgubljenih lopti što mu je izjednačenje negativnog osobnog rekorda.

Giannis je susret završio s 32 poena, 12 skokova i pet ukradenih lopti, a Jrue Holiday je dodao 26 poena i sedam skokova. Kod Pistonsa Saddiq Bey je upisao 22 poena, a Isaiah Stewart 16 poena i deset skokova.

Kao što Bogdanović nije briljirao, veliku utakmicu nije odigrao niti Ivica Zubac. On je vrlo brzo ulazio u probleme s osobnim pogreškama protiv Houston Rocketsa i na kraju nije mogao biti na onoj razini na kojoj je inače.

Ipak, Clippersi su uspješno odradili ovo gostovanje, upisali su pobjedu i dohvatili 50-postotni učinak dok su Rocketsi petim uzastopnim porazom došli do omjera 1-8.

Gostima je ponovno nedostajao Kawhi Leonard koji nije na ovoj gostujućoj turneji zbog lakšeg zatezanja.

Paul George polako diže formu i susret je završio s 28 poena i pet asistencija, a Marcus Morris dodao je 21 poen i deset skokova. Zubac je za 25 minuta upisao pet poena (2/5 za dva, 1/2 slobodna) uz šest skokova i dvije asistencije.

Kod poraženih Alperen Sengun upisao je 26 poena i 13 skokova dok su po 22 poena dodali Kevin Porter (sedam skokova, sedam asistencija) i Jalen Green.

NBA:
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 116:91
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 101:109

FOTO: EPA/SHAWN THEW

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!