Nogomet

Drama u skupini F: Sve momčadi završile s osam osvojenih bodova

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2022.
Drama u skupini F: Sve momčadi završile s osam osvojenih bodova
Foto: EPA

Odigrano je zadnje kolo Europske lige u skupinama E, F, G i H, a najveća drama odvijala se u skupini F gdje svi na kraju imaju oisti broj bodova...

Skupina E

Real Sociedad - Manchester United 0:1, Šerif - Omonia 1:0

Real Sociedad i Manchester United borili su se u San Sebastianu za prvo mjesto u skupini i izravan put u osminu finala. Sociedad je bio u boljoj poziciji, imao je prednost iz prvog dvoboja 1:0, uzvrat je završio istim rezultatom na strani Uniteda i odlučila je ukupna gol razlika koju je Real Sociedad imao 10:2, a United - 10:3.

Alejandro Garnacho bio je jedini strijelac za United u San Sebastianu, a iako je Manchesteru trebao još jedan pogodak za dolazak na prvo mjesto, domaćin je više prijetio, no nije pogodio.

Embed from Getty Images

Šerif je u drugom susretu slavio s 1:0 protiv Omonije i tako je izborio treće mjesto u skupini i prolazak u Konferencijsku ligu. Pogodak za pobjedu Šerifa postigao je Rasheed Akanbi. Ovaj susret odsudio je Fran Jović

Skupina F

Feyenoord - Lazio 1:0, Midtjylland - Sturm 2:0

Uoči zadnjeg kola Lazio i Sturm imali su po osam bodova dok Feyenoord i Midtjylland po pet bodova. Ono što je dodatno pojačalo neizvjesnost je podatak da u zadnjem kolu Feyenoord dočekao Lazio, a Midtjylland Sturm i teoretski je bilo moguće da, u slučaju da oba domaćina budu uspješna, svi imaju po osam bodova. Tada bi o prolazu odlučivala ukupna gol razlika. I tu je zanimljiv podatak da oni koji trenutno imaju po osam bodova imaju negativnu gol razliku, a oni koji imaju po pet imaju pozitivnu i samim time jasno je da u tom krugu Lazio i Sturm ulaze u nepovoljnu poziciju u slučaju poraza.

Baš to se na kraju i dogodilo. Feyenoord je na svom travnjaku slavio s 1:0 pogotkom Santiaga Gimeneza čime je Lazio na kraju završio na trećem mjestu i ide u Konferencijsku ligu.

Toma Bašić igrao je do 67. minute.

Embed from Getty Images

Sturm unatoč činjenici da ima osam bodova koliko i prvoplasirani, ipak na kraju ispada i pada na posljednje mjesto. U Danskoj je za kraj poražen od Midtjyllanda 2:0 golovima Dreyera čime domaćin dolazi na drugo mjesto.

Embed from Getty Images

Skupina G

Qarabag - Freiburg 1:1, Olympiakos - Nantes 0:2

Freiburg je već imao osigurano prvo mjesto i ovo mu je bio nebitan dvoboj za razliku od domaćina koji je očajnički trebao pobjedu za drugo mjesto.

Nijemci su ipak odradili posao za Nantes i remizirali, poveli su preko Nilsa Petersena u prvom dijelu, sredinom drugog poluvremena kod domaćina Kevin Medina je isključen, ali Qarabag ipak u 92. minuti poravnava na 1:1. Do kraja golova više nije bilo i tih 1:1 nije bilo dovoljno Qarabagu koji s trećeg mjesta ide u Konferencijsku ligu.

Embed from Getty Images

Nantes je pobjedom u Grčkoj protiv Olympiakosa skočio na drugo mjesto nakon što je Qarabag uzeo samo bod. Grci su odavno otpisani i ovdje je motiviraniji Nantes slavio.

Pogotke za goste postigli su u zadnjih 15 minuta Mostafa Mohamed i Ludovic Blas.

Šime Vrsaljko kod Olympiakosa odigrao je drugo poluvrijeme.

Embed from Getty Images

Skupina H

Trabzonspor - Ferencvaros 1:0, Monaco - Crvena zvezda 4:1

Ferencvaros je već osigurao prvo mjesto i gostovanje kod Trabzonspora za njega nije imalo poseban značaj. Upisao je poraz 1:0 koji neće utjecati na plasman.

Pobjedu Turcima donio je Anastasios Bakasetas golom iz sedme minute i rezultat se više nije mijenjao. Turcima je ovo bilo dovoljno za treće mjesto.

Embed from Getty Images

Drugo mjesto osigurao je Monaco koji je s 4:1 svladao Crvenu zvezdu i eliminirao je iz Europe. Zvezda je trebala pobjedu, ali koban je bio Kevin Volland koji je postigao hat-trick.

Jedan pogodak bio je autogol, a postigao ga je Milan Rodić. Guelor Kanga bio je jedini strijelac za Zvezdu.

Embed from Getty Images

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Šerif Tiraspol1:0Omonia
Real Sociedad0:1Manchester United
1Real Sociedad 610:2+815
2Manchester United 610:3+715
3Šerif Tiraspol 64:10-66
4Omonia 63:12-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!