Nogomet

Roma preokretom protiv Ludogoreca do opstanka u Europskoj ligi

Branimir Korać • petak, 04.11.2022.
Roma preokretom protiv Ludogoreca do opstanka u Europskoj ligi
Foto: EPA

Okončano je natjecanje u grupnoj nfazi Europske lige i poznati su svi sudionici nokaut faze...

Skupina A

Arsenal - Zürich 1:0, Bodo/Glimt - PSV 1:2

Arsenal prolazi dalje kao prvoplasirani u skupini nakon što je slavio na svom travnjaku protiv Züricha s 1:0. Zürich je također imao za što igrati, on se borio za treće mjesto, trebala mu je pobjeda, ali Arsenal je ipak bio bolji.

Slavili su Topnici pogotkom Kierana Tierneyja već u 17. minuti. U dresu gostiju svojih 90 minuta odradio je Nikola Katić dok je Ivan Santini ušao u 89. minuti.

PSV je prošao s drugog mjesta pobjedom u gostima kod Bodo/Glimta 2:1 koji je unatoč porazu ostao na trećem mjestu.

Autogol Sampsteda donio je PSV-u vodstvo u završnici prvog dijela dok je Bakayoko u 52. minuti povisio na 2:0. Držali su gosti to vodstvo do završnice susreta kada Žugelj smanjuje na 2:1.

Skupina B

Dynamo Kijev - Fenerbahče 0:2, Rennes - AEK Larnaka 1:1

Fenerbahče je trebao pobjedu kod kijevskog Dynama za prvo mjesto u skupini i do nje je i došao. Slavio je 2:0 i ostavio drugoplasirani Rennes iza sebe.

Fener je već na poluvremenu stigao do dva gola prednosti pogocima Gulera i Araa te je u nastavku susreta samo dovršio posao.

Susret je sudio Duje Strukan i isključio u 68. minuti Zabarnjija zbog drugog žutog kartona.

Rennes je očekivao pobjedu protiv AEK Larnake, ali je na kraju remizirao 1:1 čime nije bio zadovoljan bez obzira što je bio zabetoniran na drugom mjestu.

Poveli su Francuzi u 17. minuti pogotkom Ablinea, ali Rafa Lopes je u drugom dijelu izjednačio. Lovro Majer igrao je do 63. minute, a poništen mu je pogodak zbog minimalnog zaleđa.

Skupina C

Real Betis - HJK Helsinki 3:0, Roma - Ludogorec 3:1

Real Betis imao je već osigurano prvo mjesto u skupini C te je trebalo samo odraditi posao protiv Finaca. Odradio ga je odlično i slavio s 3:0.

Betis je imao raspoloženog Aitora Ruibala koji je postigao dva pogotka, a konačnih 3:0 u sudačkoj nadoknadi postavio je Nabil Fekir.

Roma je pak ugostila Ludogorec i tražila je pobjedu za prolaz, slavila je s 3:1. Nije sve išlo baš glatko, bilo je malo nervoze, ali domaćin je odnio pobjedu.

Ludogorec je vodio golom Ricka do 56. minute kada je Lorenzo Pellegrini izjednačio s 11 metara. Niti deset minuta kasnije novi kazneni udarac i ponovno je Pellegrini precizan što donosi Romi preokret. Za mir u zadnjim minutama pobrinuo se Nicolo Zaniolo golom u 65. minuti za konačnih 3:1.

Skupina D

Royale Union - Union Berlin 0:1, Braga - Malmö 2:1

Union Berlin slavio je u Belgiji kod Royale Uniona i tako osigurao drugo mjesto. Belgijci su već bili osigurali prvo mjesto i ovo im je bio nebitan dvoboj.

Pogodak za prolaz Union Berlina već u šestoj minuti je postigao Sven Michel i do kraja više nije bilo promjena.

Braga se za drugo mjesto nadala pomoći Royale Uniona, ali nije je dobio. Portugalci su svoj dio posla odradili i slavili s 2:1 protiv Malmöa koji je ostao bez ijednog boda.

Horta i Djalo odveli su domaćina do vodstva, a Sejdiu je bio strijelac za goste.

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Arsenal1:0Zürich
Bodo/Glimt1:2PSV Eindhoven
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!