Košarka

Loš ulazak u sezonu: Magic tek drugom pobjedom šokirao branitelje naslova

Branimir Korać • petak, 04.11.2022.
Loš ulazak u sezonu: Magic tek drugom pobjedom šokirao branitelje naslova
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi odigrana samo dva susreta. Veliko iznenađenje priredio je Orlando pobjedom protiv Golden Statea dok je očekivanija pobjeda Nuggetsa kod Thundera...

Golden State Warriorsi još uvijek ne izgledaju niti približno onako kako ih želi vidjeti Steve Kerr. Početak sezone je ispod svih očekivanja, trenutno su na omjeru 3-6, a već šesti poraz upisan je u gostima kod Orlando Magica kojem je ovo tek druga ovosezonska pobjeda.

Orlando je slavio 130:129 u napetom dvoboju u kojem je Magic 30 sekundi prije kraja imao četiri poena prednost, Klay Thompson tricom je smanjio da bi nakon toga u napadu pogriješio Banchero.

Warriorsi su tako dobili priliku za preokret u zadnjih pet sekundi, odgovornost je preuzeo Thompson, ali nije ubacio i domaćin je mogao proslaviti velike pobjedu.

Jalen Suggs predvodio je Orlando s 29 poena i devet asistencija, a Paolo Banchero dodao je 22 poena i osam skokova.

Kod Warriorsa Stephen Curry upisao je 39 poena (8/15 trica) i devet asistencija, a Klay Thompson 27 poena (7/15 trica).

Denver Nuggetsi slavili su u gostima kod Oklahoma City Thundera u susretu u kojem je bilo dosta uspona i padova na obje strane.

Nuggetsi su tako odigrali sjajno prvo poluvrijeme i imali na poluvremenu vodstvo 71:57 da bi Thunder odgovorio odličnom trećom dionicom i vodstvom uoči završnice. Tada ponovno dolazi red za Nuggetse koji još jednom rade seriju i odlaze do pobjede.

Aaron Gordon upisao je 27 poena i pet skokova, Jamal Murray 24 poena i pet skokova, a Nikola Jokić 15 poena, 13 skokova i 14 asistencija, ali i deset izgubljenih lopti.

Kod Thundera istaknuli su se Shai Gilgeous-Alexander s 37 poena i Luguentz Dort s 19 poena.

NBA:
Orlando Magic - Golden State Warriors 130:129
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 110:122

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!