Rukomet

Šoštarić: 'Norvežanke su prvakinje svijeta, što drugo o njima treba uopće govoriti'

Mihaela Bradovski • petak, 04.11.2022.
Šoštarić: 'Norvežanke su prvakinje svijeta, što drugo o njima treba uopće govoriti'

Susretom protiv Norveške hrvatske rukometašice započet će put na Europskom prvenstvu. Vjerojatno najteži mogući protivnik koji se mogao zamisliti na startu...

Norvežanke su sama elita svjetskog ženskog rukometa, najbolja reprezentacija svijeta novijeg doba, reprezentacija s kojom Hrvatska baš i nije imala previše uspjeha.

"Prvak svijeta, drugo ne trebamo više niti govoriti o njima, sve ostale titule da ne nabrajamo. Napravile su neku malu rošadu u svojoj selekciji, tri igračice su ostale trudne, Veronica Kristiansen ide na neke liječničke preglede, ali i one koje će ih mijenjati su kvaliteta, Norveška je uvijek u vrhu."

Izbornik Šoštarić napominje kako Norveška ima određenih promjena, ali sve su to vrhunske igračice.

"Imaju dvije nove igračice na lijevom krilu. Pitanje je kako će se odlučiti za desno krilo, da li će ući sve tri. Imaju tu Malin Aune iz CSM-a, Stine Skogrand koja može igrati i na poziciji vanjskog i krila i imaju Hovden koja je isto jako dobra u danskom prvenstvu. U odnosu na ranije, imaju i dva nova pivota, Ingstad koja igra odlično u Esbjergu već godinama u Ligi prvaka i Hogseth."

Vanjska linija je standardno ultrajaka.

"Osnovna vanjska linija im je uvijek nedodirljiva. Oftedal, Mork, Reistad. Tu je i Breistol koja im je kao četvrta vanjska. A dodali su i dvije mlade, Novak i Rushfeldt Deila koja će više igrati u obrani."

Koliko Hrvatska može u ovom dvoboju, saznat ćemo večeras od 20:30 sati.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!