Rukomet

Dora Kalaus: 'Zasluženi poraz iako se u prvih pola sata činilo da će biti dosta izjednačena utakmica'

Mihaela Bradovski • subota, 05.11.2022.
Dora Kalaus: 'Zasluženi poraz iako se u prvih pola sata činilo da će biti dosta izjednačena utakmica'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je poraz na startu Europskog prvenstva protiv Norveške. Norvežanke su ipak očekivano slavile 32:23...

Hrvatska je sve do nakon deset minuta igre u drugom dijelu izgledala dobro i odlično se nosila s Norvežankama, ali onda je došlo do pada nakon kojeg nije bilo povratka.

"Smatram da smo se 40 minuta držale onih nekih principa koje smo postavili pred utakmicu. Početna nervoza prvih 10 minuta u kojima smo manje zabijale, ali smo imale disciplinu. Nažalost, tamo negdje oko 40. minute upale smo u neku crnu rupu, napravile par tehničkih iz kojih je Norveška postigla lake golove i to je bilo to. Zasluženi poraz iako se u prvih pola sata činilo da će biti dosta izjednačena utakmica", kaže Dora Kalaus.

Unatoč 32 primljena gola, Kalaus je uvjerena da obrana može biti hrvatski adut za dalje.

"Vjerujem da možemo. I s izmjenama se pokazalo sve u redu, čak i one izmjene koje smo radile obrana-napad smo se uspjele zamijeniti. Tako da vjerujem da obrana može i mora biti naš forte za utakmice koje nam slijede koje moramo dobiti, koje nam znače prolaz dalje."

Slijedi Mađarska s kojom bi Hrvatska trebala imati više šanse.

"Plan je bio da se usmjerimo na utakmicu koja nas prva čeka, tako da u subotu krećemo s pripremama za Mađarsku. Vrlo brzo trebamo zaboraviti sve što je bilo da bismo krenule dalje kako treba."

FOTO: HRS / Jure Erzen / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!