Vodeni sportovi

Formalnost odrađena: Jadran slavio i u Rumunjskoj i izborio skupinu Lige prvaka

Branimir Korać • subota, 05.11.2022.
Formalnost odrađena: Jadran slavio i u Rumunjskoj i izborio skupinu Lige prvaka
Foto: FaH

Splitski Jadran potvrdio je kako je bolja momčad od Oradee i zasluženo i očekivano odlazi u grupnu fazu Lige prvaka s dvije pobjede protiv rumunjskog prvaka...

Već prvi dvoboj u Splitu puno toga je rekao. Jadran je slavio protiv Oradee s 9:3, a s obzirom na razliku u kvaliteti, malo tko je davao ikakve šanse Rumunjima u uzvratu.

Da slučajno ne bi bilo neke nepotrebne nervoze i neugodnih iznenađenja, Jadran se pobrinuo odmah na početku susreta kada se odvojio, poveo s 5:1 i otvorio si vrata prolaska u skupinu.

Oradea je u nastavku susreta uspjela smanjiti rezultat, došlo je do opuštanja u redovima Splićana pa je tako domaćin dvije i pol minute prije kraja i poveo, ali bilo je premalo vremena da bi se dogodio čudesan povratak.

Do kraja susreta Jadran je ipak vratio prednost na svoju stranu i čak slavio s 12:11 nakon golova Luke Bukića i Jerka Marinić-Kragića.

Jadran je u ovom susretu imao samo četvoricu strijelaca. Najučinkovitiji bio je Rino Burić s pet golova, Marinić-Kragić s tri dok su po dva dodali Bukić i Marin Delić.

Kod domaćina Silvian Colodrovschi postigao je tri pogotka.

Liga prvaka kvalifikacije:
Oradea - Jadran Split 11:12 (3:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!