Košarka

Šariću napokon konkretnija minutaža i odmah skupio najviše skokova u pobjedi Sunsa

Branimir Korać • nedjelja, 06.11.2022.
Šariću napokon konkretnija minutaža i odmah skupio najviše skokova u pobjedi Sunsa

Phoenix Sunsi noćas su ugostili Portland Trail Blazerse i upisali su uvjerljivu pobjedu 102:82 i tako su ove dvije momčadi već sada kompletirale svoju seriju od tri međusobna dvoboja...

Nekako je mirisalo na ovakav rasplet, Portland je u prva dva susreta upisao pobjedu protiv Sunsa, u drugoj utakmici bio je značajno oslabljen neigranjem Damiena Lillarda i Anferneeja Simonsa, njih dvojica propustili su i treći susret, ali bilo je za očekivati da će Sunsi napraviti sve da Portland ne upiše i treću međusobnu pobjedu.

Bez svog udarnog dvojca Portland nije uspio odigrati dvije utakmice zaredom na najvišoj mogućoj razini protiv elitnog protivnika, poražen je 102:82. Napadački je bio nemoćan, obrana motiviranih Sunsa bila je na visokoj razini i Blazersi nisu pronalazili pravo rješenje te nisu mogli ući u napadački ritam.

Sunsi su izdominirali dvobojem i zaslužili su pobjedu, a konkretniju priliku dobio je i Dario Šarić koji je s klupe igrao 21 minutu i odradio dobar posao. Šarić je ubacio devet poena (3/7 za dva, 1/2 za tri, 0/1 slobodna) i uhvatio devet skokova čime je bio prvi skakač susreta.

Sunsima su bila dovoljna i samo trojica dvoznamenkastih, Devin Booker upisao je najviše poena, njih 24, Chris Paul je dodao 15 poena i pet skokova, a Mikal Bridges je završio s 11 poena.

Kod Portlanda nije bilo napadački raspoloženih, najviše poena upisao je Jerami Grant tek 14 čemu je dodao pet skokova, a slijedio ga je rookie Shaedon Sharpe s 13 poena i četiri skoka.

NBA:
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 102:82.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!