Košarka

Hawksi u produžetku srušili Pelicanse, Bucksi i bez Giannisa ne mogu izgubiti

Branimir Korać • nedjelja, 06.11.2022.
Hawksi u produžetku srušili Pelicanse, Bucksi i bez Giannisa ne mogu izgubiti
Foto: EPA

Zanimljiva je bila NBA noć, osim dvoboja između Sunsa i Blazersa, odigran je još niz utakmica, a dva susreta odlučena su u produžetku...

New Orleans Pelicansi upisali su već treći poraz u produžetku u samo devet odigranih utakmica. Novi je stigao u gostima kod Atlante, Hawksi su bili uspješniji na kraju sa 124:121. Hodali su po rubu poraza u regularnom dijelu, ali 4.8 sekundi prije kraja Dejounte Murray ubacio je za produžetak. Brandon Ingram sa sirenom nije pogodio za pobjedu Pelicansa. U dodatnih pet minuta Hawksi su bili bolji i upisali pobjedu.

Predvodili su ih Trae Young s 34 poena i deset asistencija, Murray je dodao 22 poena, 11 asistencija i deset skokova, a Clint Capela 21 poen i 19 skokova. Kod Pelicansa po 29 poena upisali su Zion Williamson (osam skokova) i CJ McCollum (deset skokova).

Iako su nastupili bez Rudyja Goberta, Timberwolvesi su slavili protiv Houston Rocketsa sa 129:117. Rocketsi nisu toliko kvalitetan protivnik da bi to kaznili i iskoristili i Wolvesi su odnijeli na kraju ipak očekivanu pobjedu.

Karl-Anthony Towns upisao je 25 poena uz devet skokova, a Anthony Edwards upisao je 19 poena. Kod Rocketsa Jalen Green ubacio je 21 poen dok su po 17 dodali Kenyon Martin, Alperen Sengun, Tari Eason.

I dalje oslabljeni Brooklyn Netsi upisali su pobjedu kod Charlotte Hornetsa s 98:94. U turbulentnom tjednu za Brooklyn u kojem su ostali bez trenera i bez Kyrieja Irvinga, pobjede su najbolji lijek.

Ponovno je vukao Kevin Durant s 27 poena i osam skokova, a Cam Thomas dodao je 21 poen. Kod Hornetsa Terry Rozier upisao je 25 poena uz sedam skokova, a po 18 poena dodali su PJ Washington i Kelly Oubre.

Sacramento Kingsi stigli su do treće pobjede i to tricom De'Aarona Foxa sa sirenom na kraju produžetka za 126:123. Magic je ostao je samo dvije pobjede, a Kingsi su stigli do trećeg slavlja.

Fox je upisao 37 poena uz pet skokova, a Domantas Sabonis dodao je 25 poena uz 11 skokova. Kod Magica Paolo Banchero upisao je 33 poena uz 16 skokova, a Franz Wagner 31 poen, a Bol Bol je ubacio 23 poena uz sedam skokova u novom porazu svoje momčadi.

Nuggetsi su lako svladali Spurse koji nakon odličnog otvaranja sezone bilježe treći uzastopni poraz. Odličnu večer kod Nuggetsa imao je Bones Hyland s 24 poena i sedam asistencija, a Nikola Jokić dodao je 21 poen uz deset asistencija. Keldon Johnson s 25 poena bio je prvo ime Spursa.

Milwaukee Bucksi i dalje su jedina neporažena momčad, a noćas su rutinski odradili posao protiv Thundera sa 108:94. Giannis Antetokounmpo je dobio odmor, a Buckse je u njegovom odsustvu predvodio Brook Lopez s 25 poena dok je Shai Gilgeous-Alexander na drugoj strani imao 18 poena.

Boston Celticsi stigli su do visoke pobjede u New Yorku sa 133:118 boljom igrom u drugom poluvremenu. Jaylen Brown upisao je 30 poena, a Julius Randle na drugoj strani 29.

NBA:
Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 124:121 produžetak
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 129:117
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 94:98
Orlando Magic - Sacramento Kingsi 123:126 produžetak
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 126:101
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 108:94
New York Knicks - Boston Celtics 118:133

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!