Rukomet

Larissa Kalaus: 'Mađaricama će biti teže s našim nižim i bržim igračicama'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.11.2022.
Larissa Kalaus: 'Mađaricama će biti teže s našim nižim i bržim igračicama'

Hrvatske rukometašice u drugom kolu Europskog prvenstva igraju protiv Mađarske s kojima bi trebale voditi ravnopravniju bitku za pobjedu...

Mađarska je sigurno lakši protivnik od Norveške, a Larissa Kalaus je cijeni, ali vjeruje da se Hrvatska može s njom nositi.

"Bit će teška utakmica. Riječ je o kvalitetnoj ekipi, ali ne sumnjam u kvalitetu naše obrane i naš bolji napad u nedjelju. Vjerujem da će biti dobra utakmica."

Nešto niže i brže hrvatske igračice u vanjskoj liniji mogle bi Mađaricama stvarati puno problema.

"S našim nižim, bržim igračicama kao što su Blažević, Stela, Dora Krsnik kojima igra jedan na jedan više odgovara, vjerujem da će njima biti teže jer su sve više i možda su više navikle na šuterice te će im biti teško zadržati tako brze igračice. Vjerujem da u tome leži naša prednost."

Ono što je bitno, treba izbjeći padove koncentracije kao u susretu protiv Norveške.

"Treba uzeti ono što je bilo dobro protiv Norveške i prenijeti i na ovu utakmicu. Trebamo se fokusirati na koncentraciju, odnosno pad koncentracije koji nam se dogodio protiv Norvežanki, i da to probamo izbjeći s Mađaricama, da nam se te crne rupe ne događaju. To i da ne radimo toliki broj tehničkih grešaka će biti primaran fokus za poboljšanje naše igre."

FOTO: HRS / Jure Erzen / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!