Rukomet

Šoštarić: 'Mađarice su se kockale sa šutem izvana, a tu je Tea carica'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 07.11.2022.
Šoštarić: 'Mađarice su se kockale sa šutem izvana, a tu je Tea carica'
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice upisale su prvu pobjedu na ovom Europskom prvenstvu, u Stožicama su nadigrali Mađarsku s 21:18...

Nenad Šoštarić mogao je biti zadovoljan. Hrvatska je izgledala onako kako je i priželjkivao i najavljivao.

"Odigrali smo odlično obranu, Tea je super branila i ono što smo htjeli to smo i napravili. Sveli smo utakmicu na mali broj pogodaka. Većina igračica igra dugo zajedno u Mađarskoj, i u Debrecenu igra dosta njih, i one su navikle na utakmice preko 35, 40 golova. To smo im oduzeli."

Nije samo obrana bila vrhunska već je Hrvatska i u fazi napada izgledala dobro.

"Igra u napadu je isto bila kvalitetna. U neki fazama imali smo dizanja i padanja što je i logično za jednu ovakvu utakmicu, koja ima veliki ulog i za jedne i za druge. Svaka čast curama jer ono što su danas prikazale je vrhunski nivo rukometa."

Šoštarić je otkrio kakav je bio plan uoči ovog dvoboja.

"Krenuli smo od Danske, kada smo isključivo za njih pripremali 3-2-1 zonu, one su bile u drugačijem sastavu, to su bile više manje iskusnije igračice, igračice Ferencvarosa, a ovo je drugi tip ekipe. Ovo je ekipa koja trči, koja brzo završava napade i ovdje je bilo izuzetno važno dobro se vraćati nazad u obranu. Odlučili smo i da u bilo kojoj priči, jedna od naših igračica ostane uz Vamos u otvaranju polukontre."

"Na kraju, kada su probale igrati sedam na šest nisu baš uspjele u tome. Jednostavno, radili smo ono što je normalno u toj varijanti, zatvarali njihove pivote. Kockale su se sa šutem izvana, a tu je Tea carica."

Sada slijedi Švicarska protiv koje Hrvatska ima status favorita.

"Nema tu puno filozofije, moramo dobiti Švicarsku. I da prenesemo dva boda i da dođemo puni samopouzdanja u iduću rundu. Cure su pokazale da zaista mogu puno, da su svim srcem tu i da su maksimalno fokusirane na ono što sada rade."

Šoštarić je zazivao dolazak navijača i na kraju je bio presretan.

"Zahvalio bih se divnoj publici koja je došla. Po prvi put smo imali osjećaj da igramo doma i to je bio strašan poticaj i to se na curama moglo vidjeti i prilikom utrčavanja na parket. Svim tim dragim ljudima hvala od srca. Pratite nas i dalje jer ćemo i dalje davati sve od sebe."

FOTO: EPA/ANTONIO BAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!