Nogomet

[VIDEO] Split slavio u Baškoj Vodi, Zadar prvim porazom ispustio vrh

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.11.2022.
[VIDEO] Split slavio u Baškoj Vodi, Zadar prvim porazom ispustio vrh

Odigrana je većina susreta 12. kola 3. NL Jug, a došlo je do promjene na vrhu. Zadar je porazom u Vodicama prepustio vrh Zagori...

Nogometaši Splita upisali su vrijednu pobjedu u gostima kod Uranije svladavši je s 1:0. Urania ima problema i rezultati nisu dobri, ali ovdje je do 80. minute držala bod u šaci, no onda Leo Andrić zabija za 1:0 i pobjedu Splićana.

VIDEO: Makarska televizija

Zadrani su upisali prvi ovosezonski poraz, gostovali su u Vodicama i izgubili s 2:1 čime su ujedno i ispustili vodeću poziciju na ljestvici. Domaćin je poveo golom Domagoja Prpića u završnici prvog poluvremena, ali Ivan Čurjurić sredinom drugog dijela iz kaznenog udarca poravnava na 1:1. Ipak u 83. minuti Vodičani preko Josipa Sušića dolaze do pobjede.

Na vrh je zasjela Zagora koja je s 3:1 bila bolja od GOŠK-a iz Kaštela. U završnici prvog dijela Toni Ivanišević zabio je za vodstvo da bi sredinom drugog dijela na 2:0 povisio Josip Zeljković. Nada se gostima vratila kada je Ante Mrkonjić u 74. minuti pogodio za 2:1, ali u 86. minuti sve dvojbe riješio je Drago Gabrić koji zabija za 3:1.

Primorac iz Biograda s 2:0 bio je bolji od Neretve, a u svakom poluvremenu pao je po jedan pogodak. U prvom dijelu Karlo Torbarina pogodio je za vodstvo, a Frane Bitnjuac povisio je u završnici na konačnih 2:0.

Junak je bio vrlo uvjerljiv u gostima kod Sloge. Poveo je domaćin golom Lovre Vukovića, a Sinjani se vraćaju u završnici prvog dijela pogotkom Jakova Vrdoljaka. Na startu drugog dijela, u manje od tri minute Andro Vuleta postiže dva gola i odvoji Sinjane na 3:1. Točku na i stavio je u 65. minuti Dominik Plavša.

GOŠK je u Dubrovniku dobio bitku momčadi s dna ljestvice te je slavio protiv Neretvanca s 2:1. Petar Krešimir Kačić i Antonio Delevski doveli su domaćina do 2:0, a u završnici samo je smanjio Ivan Kraljević.

3. NL Jug, 12. kolo:
Urania - Split 0:1
Vodice - Zadar 2:1
Zagora - GOŠK Kaštela 3:1
Primorac (B) - Neretva 2:0
Sloga - Junak 1:4
GOŠK Dubrovnik - Neretvanac 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!