Košarka

Bogdanović i Zubac dvoznamenkasti u novim pobjedama, Šariću malo minuta u porazu

Branimir Korać • utorak, 08.11.2022.
Bogdanović i Zubac dvoznamenkasti u novim pobjedama, Šariću malo minuta u porazu
Foto: EPA

U vrlo bogatom NBA programu noćas, nastupila su i sva trojica hrvatskih igrača, a najviše poena ubacio je Bojan Bogdanović...

Detroit Pistonsi stigli su do treće pobjede, kod kuće su ugostili Oklahomu City Thunder i slavili sa 112:103. Zanimljiv dvoboj s dva potpuno različita poluvremena, prvo je otišlo potpuno na startu Thundera, a u drugom su Pistonsi briljirali.

Na poluvremenu je Thunder imao visoku prednost od 15 poena razlike te se činilo da će Pistonsi upisati novi poraz i ostati na samo dvije pobjede. Međutim u drugom poluvremenu priča se posve okrenula. Detroit to razdoblje dobiva s čak 64:40 i odnosi pobjedu.

Kod Pistonsa Bojan Bogdanović nije briljirao. Igrao je 30 minuta i ubacio 12 poena (1/4 za dva, 2/7 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka. Saddiq Bey ubacio je 25 poena uz pet skokova, a Cade Cunningham dodao je 21 poen, 11 skokova i sedam asistencija.

Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander završio je s 33 poena i sedam skokova te je bio jedini starter s dvoznamenkastim brojem poena. Po 11 poena dodali su Kenrich Williams (osam skokova) i Mike Muscala.

Neizvjestan dvoboj odigrali su Los Angeles Clippersi i Cleveland Cavaliersi, a Clippersi su zaustavili pobjednički niz Cavsa slaveći 119:117.

Pokušali su Cavsi u zadnjoj minuti uhvatiti zaostatak u kojem su se našli, ali Clippersi su ipak izdržali i odnijeli pobjedu.

Ivica Zubac kod Clippersa je igrao 33 minute i upisao deset poena (2/7 za dva, 6/8 slobodna) uz devet skokova. Paul George upisao je 26 poena uz pet skokova, a Marcus Morris 20 poena uz šest skokova.

Kod Cavsa Donovan Mitchell završio je s 30 poena (8/11 trica), Evan Mobley dodao je 26 uz osam skokova, a Darius Garland 19 uz 12 asistencija.

Phoenix Sunsi poraženi su kod Philadelphije sa 100:88, a na povratku u Philadelphiju, Dario Šarić na parketu je proveo tek tri minute i uhvatio jedan skoka.

Joel Embiid bio je nezaustavljiv s 33 poena i deset skokova, a po 21 poen upisali su Tobias Harris (osam skokova) i Georges Niang. Kod Sunsa Devin Booker imao je 28 poena, a Mikal Bridges 15 poena uz pet skokova.

NBA:
Detroit Pistons - Oklahoma City Thunder 112:103
Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 119:117
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 100:88

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!