Nogomet

Mujdža debitira na klupi: 'Odgovornost je svakako veća, ali nikakav strah ne postoji'

Mihaela Bradovski • utorak, 08.11.2022.
Mujdža debitira na klupi: 'Odgovornost je svakako veća, ali nikakav strah ne postoji'
Foto: FaH

Pred Goricom su još preostale dvije utakmice do odlaska na pauzu, Igor Angelovski dobio je otkaz, a Mensur Mujdža treći je trener koji će sjediti na klupi Gporice ove sezone...

Prvi put u trenerskoj karijeri Mensur Mujdža vodit će seniorsku momčad i odmah je dobio težak zadatak. Mora pokušati u ove zadnje dvije utakmice s Goricom izvući nešto pozitivno, proći u kupu i probati uzeti bodove u prvenstvu.

"S obzirom na okruženje meni se tu neće puno promijeniti, odgovornost je svakako veća, ali nikakav strah ne postoji. Ono što je glavni zadatak je maksimalno pripremiti ekipu za srijedu i nadolazeću utakmicu nakon toga u nedjelju. Igrači zasad imaju dobru energiju na treningu bez obzira na izostanak rezultata u zadnje vrijeme. Mislim da ima dosta pozitive u ekipi i vidi se želja."

Kako je Igor Angelovski vršio dužnost trenera i sportskog direktora, moralo se pronaći i tu rješenje, a ulogu sportskog direktora preuzeo je bivši Mujdžin suigrač Mario Brkljača.

"Mario i ja se poznajemo dugi niz godina, kao djeca puno smo toga prošli zajedno. U svom poslu je jako profesionalan i bez obzira kako se moja situacija rasplela u svemu ovome, želim mu puno sreće."

Prvi Mujdžin ispoit bit će sutra na Šubićevcu gdje Gorica u Kupu gostuje kod Šibenika.

"Kup je malo drugačije natjecanje, mi svakako tražimo prolaz, svaki pozitivan učinak koji nam može pridonijeti za dalje. Mislim da se dobro pripremamo za tu utakmicu, Šibenik je tvrda ekipa, definitivno neće biti lako kao i uvijek na Šubićevcu. No s punim povjerenjem idemo ui tu utakmicu i želimo pobijediti."

Mujdža još uvijek nije siguran kako će raspodijeliti minutažu u ova dva zadnja susreta.

"Imali smo dosta utakmica u zadnje vrijeme, vidjet ćemo kakva je zdravstvena situacija i prema tome ćemo i vući neke poteze. Širina kadra je dosta dobra tako da imamo puno mogućnosti na raspolaganju, na nama je da odlučimo tko će igrati, sada je sva koncentracija na Šibeniku."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!