Košarka

Dobar nastup Bogdanovića u novom porazu, Zubac solidan, ozljeda LeBrona u porazu od Clippersa

Branimir Korać • četvrtak, 10.11.2022.
Dobar nastup Bogdanovića u novom porazu, Zubac solidan, ozljeda LeBrona u porazu od Clippersa
Foto: EPA

Sva trojica Hrvata u NBA ligi noćas su bila u akciji. Najefikasniji bio je Bojan Bogdanović koji je stigao do novog poraza s Pistonsima...

Boston Celticsi upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu, imali su lagan posao na svom parketu protiv Detroit Pistonsa. Bogdanovićevi Pistonsi nisu se mogli nositi s raspoloženim domaćinom koji je brzo stvorio prednost i kasnije imao jednostavan posao.

Veliki posao napravio je Boston odličnom obranom na Cadeu Cunninghamu koji je limitiran na samo četiri poen ai šut iz igre 1/11. Nije to bio njegov dan pa i nije korišten u minutaži kao inače, odigrao je tek 24 minute.

Bojan Bogdanović igrao je 26 minuta i upisao 17 poena (5/7 za dva, 1/4 za tri, 4/6 slobodna) uz dva skoka. Jaden Ivey s 19 poena, deset skokova i šest asistencija predvodio je goste, a Saddiq Bey dodao je 18 poena.

Kod Celticsa ponovno vrhunski nastup glavnih zvijezda. Jayson Tatum upisao je 31 poen uz pet asistencija (5/11 trica), Jaylen Brown dodao je 30 poena uz sedam skokova. Sam Hauser ubacio je 24 poena (6/12 trica).

Situacija u Lakersima ide iz loše u lošije. Novi poraz doveo ih je do omjera 2-9, drugi put ove sezone bolji su bili Clippersi, ovaj put 114:101.

Međutim poraz, koliko god je neugodan, u ovoj utakmici je manji problem za Lakerse. Naime u zadnjoj dionici ozljedu je zaradio LeBron James i to je definitivno veća muka u cijeloj priči. O težini ozljede znat će se kasnije nakon snimanja.

Clipperse su do pobjede nosili Paul George s 29 poena i šest skokova, Norman Powell je dodao 18 poena, a Ivica Zubac za 36 minuta deset poena (4/4 za dva, 2/5 slobodna) uz osam skokova, dvije asistencije i dvije blokade.

Kod Lakersa James je stao na 30 poena i osam skokova, a Anthony Davis na 21 poenu i devet skokova.

Phoenix Sunsi su i bez Chrisa Paula i Camerona Johnsona stigli do pobjede u gostima kod Timberwolvesa. Bivšu Šarićevu momčad svladali su sa 129:117, a već do poluvremena bilo je plus 20 za Sunse.

Devin Booker bio je raspoložen s 32 poena i deset asistencija, Mikal Bridges dodao je 31 poen i devet skokova, a Cameron Payne 23 poena i osam dodavanja. Dario Šarić za 13 minuta ubacio je pet poena (2/3 za dva, 0/1 za tri, 1/1 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Kod Wolvesa Rudy Gobert završio je s 25 poena i 11 skokova, Jaden McDaniels s 24 poena i osam skokova te D'Angelo Russell s 20 poena i šest asistencija.

NBA:
Boston Celtics - Detroit Pistons 128:112
Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 114:101
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 117:129

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!