Košarka

Hawksima vrijedna pobjeda protiv Sixersa, iznenadili oslabljeni Blazersi i Wizardsi

Branimir Korać • petak, 11.11.2022.
Hawksima vrijedna pobjeda protiv Sixersa, iznenadili oslabljeni Blazersi i Wizardsi
Foto: EPA

Noćas su u NBA igi na rasporedu bila svega četiri dvoboja, a u utakmici večeri Atlanta Hawksi upisali su pobjedu protiv Philadelphije...

Atlanta Hawksi upisali su novu pobjedu, ovaj put na svom parketu svladali su Philadelphiju sa 104:95. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro za Hawkse iako su vodili na odmoru. Bilo je dosta problema u napadu gdje je nedostajalo preciznosti, ali i olako se gubile lopte, no srećom za Hawkse, niti Sixersi nisu bili ništa bolji. U drugom dijelu Atlanta se odvojila, podigla je razinu igre i upisala pobjedu. Imala je i 20 poena viška, gosti su smanjili zaostatak, ali ne i zaprijetili potpunim povratkom.

Trae Young ubacio je 26 poena uz sedam asistencija, a Clint Capela dodao je 18 poena i 20 skokova. Kod Sixersa Joel Embiid upisao je 26 poena uz 13 skokova, a Tyrese Maxey 15 poena uz pet asistencija.

Miami Heat je u produžetku bio bolji od Charlotte Hornetsa sa 117:112. U regularnom dijelu susreta Dennis Smith ubacio je za 104:104 26 sekundi prije kraja, nakon toga je Jimmy Butler napravio prekršaj u napadu da bi u zadnjem svom napadu Rozier promašio za pobjedu Hornetsa. U dodatnih pet minuta Miami je bio bolji.

Butler je susret završio s 35 poena, deset skokova i osam asistencija, a Bam Adebayo s 18 poena i 14 skokova. Kod poraženih Kelly Oubre upisao je 29 poena uz sedam skokova, a Terry Rozier 22 poena uz osam skokova.

Oslabljeni Blazersi bez Damiana Lillarda, Jusufa Nurkića i Shaedona Sharpea upisali su novu pobjedu i to u gostima kod New Orleans Pelicansa sa 106:95. Blazersi su odradili odličnu utakmicu, bili energičniji i brži, a posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme koje su dobili s 56:38.

Jerami Grant ubacio je 27 poena uz osam skokova, a Anfernee Simons upisao je 23 poena i šest asistencija. Kod poraženih Zion Williamson ubilježio je 29 poena i šest skokova, a Trey Murphy 16 poena.

Iznenadio je i Washington koji je odnio pobjedu protiv Dallasa Mavericksa. Wizardsi su igrali bez Bradleyja Beala i Kristapsa Porzingisa te su unatoč tome stigli do pobjede, a Dallas do neočekivanog poraza.

Ključnu ulogu preuzeo je Kyle Kuzma koji je upisao 36 poena, 11 skokova i šest asistencija, a pratio ga je Rui Hachimura s 23 poena i osam skokova. Kod poraženih Luka Dončić upisao je 22 poena uz devet skokova, ali najefikasniji je bio Spencer Dinwiddie s 33 poena i šest asistencija.

NBA:
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 104:95
Miami Heat - Charlotte Hornets 117:112 (104:104)
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 95:106
Washington Wizards - Dallas Mavericks 113:105

FOTO: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!