Rukomet

Šoštarić: 'Napravimo time-out i kažemo nema šuteva iz sredine, a onda prvi sljedeći bude sa sredine'

Mihaela Bradovski • petak, 11.11.2022.
Šoštarić: 'Napravimo time-out i kažemo nema šuteva iz sredine, a onda prvi sljedeći bude sa sredine'
Foto: EPA

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija upisala je ružan poraz u susretu protiv Slovenije, domaćin je u Stožicama slavio s 26:18...

Nenad Šoštarić bio je zadovoljan nastupom Hrvatske u prvom poluvremenu gdje je bila potpuno ravnopravan protivnik, čak u određenim trenucima i bolja

"Igrali smo odlično prvo poluvrijeme gdje smo se vratili nakon onih 4:0 i došli smo do dobre pozicije, ali onda smo na žalost dozvolili da se to ponovi u drugom poluvremnu umjesto da mi koji smo imali prvi napad nakon toga diktiramo igru. Počeli smo s puno prebrzim šutevima iz nelogičnih pozicija kroz sredinu gdje su najviši. Tražili smo da ih se raširi i napada na širim pozicijama, tražili smo da se ostavlja Klemenčić ili Ljepoja na širokoj poziciji da se može proći i da se bacimo do kraja na glavu."

Obrana je bila dobra do pred kraj susreta kada je već došlo do raspada.

"Obrambeno je bilo ok sve do pred kraj, ali 26 golova uvijek ću potpisati u bilo kojoj utakmici, međutim napadački kada zabiješ šest golova za poluvrijeme, nemaš što očekivati na ovakvim natjecanjima", kaže Šoštarić i dodaje:

"Pokušali smo sve, pokušali smo s jednim i drugim lijevim vanjskim, pokušali smo s brzim igračima, pokušali smo s Pavlović na desnom vanjskom šuteru, sve smo u nekim varijantama probali, ali nije uspjelo jer smo se previše nabijali u sredinu. Napravimo time-out i kažemo nema šuteva iz sredine, prvi sljedeći je sa sredine. To je trenutak kada mozak više ne radi. Tu se opet radi i o onom što smo rekli s Norveškom, o fizičkoj spremi i mogućnostima. Ne možemo žaliti za ničim jer smo u krajnjoj liniji samo na kraju promašili četiri-pet zicera."

Šoštarić ističe i nezadovoljstvo sudačkim kriterijem, ali ipak tvrdi kako to nije alibi.

"Ono što mene strašno smeta, ja to moram reći, strašno me smeta kriterij suđenja u kojem našem pivotu niti prilikom jednog šuta nije dosuđen sedmerac ili isključenje. I ovaj zadnji sedmerac što je dosuđen, nemam pojma zašto je dosuđen, ali dobro, to je njihov kriterij, nećemo se na to vaditi. Mi smo promašili te zicere i morali smo odigrati daleko kvalitetnije u fazi napada, morali smo puno više razmišljati."

Slijede Švedska i Danska, dvije vrlo nezgodne reprezentacije.

"Uvijek se sjetim kada je Lokomotiva igrala s Hoorom u finalu Challenge Cupa, Zdravko Zovko je tada rekao ako možemo trčati s njima, onda možemo igrati. To se odnosi i na Švedsku i Dansku, Ako budemo mogli trčati s njima i biti dovoljno agresivni te ako ne uđemo u crnu rupu kao protiv Slovenije i Norveške, onda možemo."

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!