Nogomet

Karoglan: 'Treba dati kredit i Zekiću i momčadi koja nam je tradicionalno neugodna'

Mihaela Bradovski • petak, 11.11.2022.
Karoglan: 'Treba dati kredit i Zekiću i momčadi koja nam je tradicionalno neugodna'
Foto: FaH

U subotu od 17:30 u Koprivnici se sastaju Slaven Belupo i Hajduk u posljednjem susretu za obje momčadi ove godine...

Hajduk ovaj dio sezone zaključuje gostovanjem u Koprivnici kod Slaven Belupa. Mislav Karoglan vjeruje da je njegova momčad spremna za ovaj dvoboj.

"Situacija u momčadi je dobra. Imali smo regeneraciju, imamo dva treninga za spremiti se za Slaven i u ovom ritmu utakmica najbitnije nam je da smo prošli bez ozljeda i da smo spremni, maksimalno motivirani za ovaj susret."

Ovo je zadnja utakmica u godini, kako momčad pripremiti za nju?

"Priprema za svaku utakmicu je slična. Kada se radi o Hajduku, svaka je finale, svaka je najbitnija i svaka iduća je ključna. Tako se spremamo, takvu tenziju uvijek stvaramo, ništa novo nije niti sada. Nama je svaka utakmica ista."

Karoglan vrlo cijeni Slaven Belupo i rad Zorana Zekića.

"Prije svega bih naglasio sjajnu ulogu kolege Zekića koji radi fenomenalan posao. Slaven je na četvrtoj poziciji koja vodi u Europu. Dok se priča o nekim iznenađenjima upravo su oni ti o kojima bi se trebalo malo više pričati. Treba dati kredit i njemu i momčadi koja nam je i tradicionalno teška."

U Koprivnici Hajduku nikada nije bilo jednostavno igrati.

"Istina je, međutim, svaka utakmica ima svoju priču i nosi drugačiji kontekst. Drugi su igrači. Ne obazirem se na taj oblik tradicije, poštujem ga, ali ono što je nama bitno je da se nametnemo od prve minute, uspijemo slijediti plan i nama u ovom trenutku pozitivan rezultat znače samo tri boda."

Na upit vjeruje li da će završiti godinu bez poraza na klupi Hajduka, Karoglan je poručio:

"Vjerujem uvijek u dobro, vjerujem da mi je momčad u dobrom stanju, znam da je. U kvalitetnom smo nizu i ne vidim razlog da ne nastavimo taj niz."

Karoglan se osvrnuo i na mlade igrače, konkretno Prpića.

"Sentić će braniti od početka. Biuk je bio rezerva, isto tako je počinjao u ostalim utakmicama kao jedan veliki potencijal. Isto vrijedi i za Prpića. Sviđa mi se način na koji je odgovorio u ovoj utakmici. Ima da šuti i radi. Kada imaš takav stav onda imaš velike šanse i da odradiš kako treba. Bio je jako dobar, imao je i neke greške u Ždralovima, ali krasi ga pozitivan stav, hrabrost u izgradnji napada. Mladim igračima treba vjerovati. Treba im stvoriti ugodnu poziciju da bi mogli napredovati. Tko će startati, imamo danas trening, vidjet ćemo kako će on proći i tada ćemo odlučiti tko će biti taj."

Iz Slavenovih redova nikoga nije posebno isticao.

"Slaven Belupo je prije svega dobar kao momčad. Imaju par istaknutih pojedinaca. Nije moj stil da pričam o protivničkim igračima. Nema razloga da ikome dižem samopouzdanje. Svaki igrač zna kada igra dobro."

Slaven Belupo je bio koban za neke Hajdukove trenere, Karoglan ne razmišlja u tom smjeru.

"Teško je vjerovati da je netko izgubio mjesto samo zbog jedne utakmica. Što se mene tiče, ja sam savršeno miran. Moj je cilj ići utakmicu po utakmicu. Imamo predsjednika i direktora koji će znati donijeti najbolju odluku za klub. Bavim se svojim poslom, a ovo drugo me ništa ne zanima", kaže Karoglan i dodaje:

"Poraz nije opcija. Nije niti tragedija, tragedije su nešto drugo, ali ja nikada nisam uzimao poraz kao opciju. Uvijek dajem sve od sebe."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!