Tenis

Petra Marčinko svladala prvu njemačku igračicu i vratila Hrvatsku u igru

Branimir Korać • petak, 11.11.2022.
Petra Marčinko svladala prvu njemačku igračicu i vratila Hrvatsku u igru
Foto: FaH

Nakon što je Petra Martić poražena od Eve Lys u prvom meču dana, Petra Marčinko nadigrala je 61. igračicu svijeta Jule Niemeier, prvi njemački reket u Rijeci i poravnala je na 1:1...

Neočekivani poraz Petre Martić na početku dana u Rijeci donio je Njemačkoj prvi bod, ali za izbjegavanje katastrofe pobrinula se Petra Marčinko koja je u drugom meču bila bolja od Jule Niemeier.

Niemeier je 61. igračica svijeta, a Petru je svladala dva puta u Zagrebu na ITF turniru, prošle godine s vrlo lakih 6:1, 6:2, a ove godine s nešto težih 7:6, 6:1. U Rijeci je Marčinko bila ta koja je odlučivala i koju se pitalo, odigrala je sjajan meč i na kraju je slavila.

Marčinko je sjajno krenula u meč i povela je s 3:0 te je odmah dala do znanja Niemeier kako je napredovala i nešto naučila iz prošla dva meča.

U završnici prvog seta Niemeier je imala četiri break lopte, od toga dvije vezane, ali Marčinko je sve to spasila i uzela set sa 6:3.

U drugom setu Marčinko je u potpunosti dominirala, došla je do dva breaka, Niemeier nije niti jednom došla u priliku oduzeti servis Marčinko.

Završilo je s uvjerljivih 6:3, 6:2, Marčinko je napravila sjajnu stvar, odigrala je odličan meč i upisala jednu od svojih najvećih pobjeda u karijeri.

Billie Jean King Cup, osmina finala:
Petra Marčinko (Hrvatska) - Jule Niemeier (Njemačka) 6:3, 6:2

Hrvatska - Njemačka 1:1

FOTO: HINA/ HTS/ Mario ĆUŽIĆ/ ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!