Ostali sportovi

PH u ragbiju: Sinju dalmatinski, a Mladosti zagrebački derbi

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 14.11.2022.
PH u ragbiju: Sinju dalmatinski, a Mladosti zagrebački derbi

Nakon dva uzbudljiva derbija četvrtog ligaškoga kola ragbijaši Sinja i Mladosti pobjegli su na tablici Nadi i Zagrebu.

Sinj je u Splitu na Starom placu savladao Nadu 35:10 (21:5). Nikola Pavlović postigao je jedno polaganje i pretvorio svih pet gostujuće momčadi, koja je od početka zagospodarila terenom te su već u prvom poluvremenu polaganja postigla i još dvojica reprezentativaca Marko Grčić i Toni Miloš. U drugom su dijelu pogodili i Ante Majić i Ivan Prološčić, dok su polaganja za Nadu postigli Marin Vlajčević u prvom i Ivo Perić u drugom dijelu.

U zagrebačkom okršaju na Krtičnjaku Mladost je pobijedila Zagreb 46:12 (14:12). Zagreb je u 12. minuti vodio 12:0 polaganjima Belobrajdića i Nike Vraneševića, koji je svoje polaganje i pretvorio. Ali je do poluvremena Mladost preokrenula polaganjima Nika Jurišića i Tomislava Fišića, a Jurišić je oba pretvorio.

Pred kraj prvog poluvremena crveni su karton dobili mladostaš Biškić i zagrebaš Juss, a u nastavku je Mladost ipak došla do uvjerljive pobjede postigavši još pet polaganja (Richard dva, D. Fišić, Stipić i Vlašić) uz jedan kazneni udarac i dva pretvaranja Jurišića.

FOTO: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!