Nogomet

Deschamps pronašao 26. putnika i zamjenu za Presnela Kimpembea

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.11.2022.
Deschamps pronašao 26. putnika i zamjenu za Presnela Kimpembea
Foto: FaH

Poznat je konačan popis francuskih putnika na Svjetsko prvenstvo. Izbornik Didier Deschamps odredio je igrače koji bi trebali predstavljati Francusku na Svjetskom prvenstvu...

Prošli tjedan Didier Deschamps odredio je 25 igrača koji bi trebali putovati za Katar te je ostavio jedno mjesto otvoreno. To mjesto je jutros popunjeno, a 26. na popisu je Marcus Thuram.

Thuram je sin velikog francuskog nogometaša Liliana Thurama, a od 2019. godine nastupa u dresu Borussije Mönchengladbach kroz koju se i probio do A reprezentacije.

Ranije je nosio dres Sochauxa i Guingampa, a za Francusku je nastupio u četiri utakmice debitiravši 2020. godine na Stade de Franceu u 2:0 porazu od Finske.

Dogodila se i jedna promjena na Deschampsovom popisu pa je tako Presnel Kimpembe morao otkazati nastup zbog ozljede, a umjesto njega pozvan je Axel Disasi, branič Monaca koji još nema nijedan nastup u dresu A reprezentacije.

Na Deschampsovom popisu tako se sada nalaze:

Vratari: Hugo Lloris, Alphonse Areola, Steve Mandanda.

Braniči: Benjamin Pavard, Jules Koundé, Raphael Varane, Axel Disasi, William Saliba, Lucas Hernandez, Theo Hernandez, Ibrahima Konaté, Dayot Upamecano.

Vezni: Adrien Rabiot, Aurelien Tchouaméni, Youssouf Fofana, Matteo Guendouzi, Jordan Veretout, Eduardo Camavinga.

Napadači: Kingsley Coman, Kylian Mbappé, Karim Benzema, Olivier Giroud, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Christophe Nkunku, Marcus Thuram.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!